Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

21.7.2012 * Nova * 20,20 * sci-fi - STAR WARS: EPIZÓDA III - POMSTA SITHOV

"... Hayden Christensen sa za 3 roky zmenil na nepoznanie. Už nemá detskú tvár a aj jeho herectvo je viac hodné muža. Epizóda 3 je majstrovsky nakrútený veľkofilm plný akcie, skvelých efektov, bezohľadných intríg aj vášní. Psychologická rovina vnútorného zápasu hlavného hrdinu sérii SW vôbec neškodí, naopak uzavretiu kruhu dejového rámca Hviezdnych vojen dodáva nový rozmer. Lucas nám dokázal, že presne vie, aká čerešnička patrí na vrchol torty. Scenár tejto časti príbehu je tak dobre spracovaný, že o uveriteľnosti Anakinových vášní niet pochýb - je stále ešte mladý a napriek múdrosti, ktorú mu priznávajú jeho „kolegovia“ rytieri Jedi, krásny priestor dostali ukážky jeho naivity, ovplyvniteľnosti, rozpoltenosti medzi obrovskými ambíciami a trpezlivosťou, ktorej sa ho snaží naučiť jeho mentor, ako aj slabosťou srdca voči milovanej žene... Varovania majstrov Jedi, ktoré sa nesú celou sériou (Qui-Gon>Obi-Wan, Obi-Wan>Anakin, Yoda>Luke), že pre neskúseného učňa je ľahké podľahnúť Temnej strane sa naplnia a predvedú nám Anakinovu paranoju v plnej sile. Ostatok filmu je taktiež veľmi efektný, napínavý i drsný a hlavne nádherne temný! Starý lišiak Yoda hláškuje výborne, C-3 PO si naopak (chvalabohu:-) dáva s hláškovaním trochu pauzu, Amidala oslňuje nežnou krásou a nechutný Darth Sidious vyvoláva zimomriavky. Vynikajúci, inteligentný zážitok a 5 hviezdičiek zaslúžených! ..." Rex Mundi na ČSFD

V třetí epizodě ságy Star Wars zuří Klonové války, které prohloubily rozpory mezi kancléřem Palpatinem a Radou Jediů. Mladý rytíř Jedi Anakin Skywalker se musí rozhodnout, na čí straně bude stát. Podlehne slibům moci a pokušení Temné strany, vstoupí do služeb zlého Darth Sidiouse a stane se z něj Darth Vader. Sithští lordové se chtějí společně pomstít a prvním krokem jejich plánu je likvidace Jediů. Pouze Yoda a Obi-Wan přežijí a musejí se Sithům postavit, což vede k dramatickému souboji světelnými meči mezi Anakinem a Obi-Wanem, který rozhodne o osudu galaxie. (oficiální text distributora)

Žádné komentáře:

Okomentovat