Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

30.7.2017 * Dvojka * 21,20 * Krvavý trón

Dvojka - 21,20


Réžia: Akira Kurosawa
Predloha: William Shakespeare
Scenár: Hideo Oguni
Hudba : Masaru Sató
Hrajú: Toširó Mifune, Isuzu Jamada, Takaši Šimura, Akira Kubo, Hiroši Tačikawa

Režisér Akira Kurosawa, veľký milovník i znalec diela Williama Shakespeara, vo svojej filmografii viackrát adaptoval hry alžbetínskeho dramatika a ich dej presunul do historických reálií stredovekého Japonska. Podobne aj archetypálny príbeh o zhubnej túžbe po moci, svedomí, zrade a treste sa odohráva v časoch mocenských bojov medzi japonskými generálmi. Páni Taketori Wašizu a Yošiaki Miki sú pozvaní na hrad svojho pána, ktorý sa im chce odvďačiť za udatnosť v boji zo zradným generálom. Cestou na hrad páni Wašizu a Miki zablúdia v Pavučinovom lese. Tu stretnú starenku, ktorá obom predpovie skvelú budúcnosť a rýchly vojenský postup. Jej veštba sa okamžite naplní. Wašizuovu ženu však manželove úspechy neuspokojujú a svojou túžbou po moci otrávi i jeho srdce. Aby získal ešte väčšiu moc, zradí Wašizu svojho pána i Mikiho. Netuší však, že čoskoro sa proti nemu postaví nepriateľ silnejší ako meč. Namiesto šťastia na neho čakajú len útrapy svedomia.

"... Genialita Kurosawy zde prýští z každého okamžiku. Spojení dvou velikánů, Shakespeara a Kurosawy funguje.   ..." kinej na www.csfd.cz



Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

DAJTO * 20,15 * scifi TERMINATOR 2
PRIMA * 20,15 * dobrodružný INDIANA JONES A TAJOMSTVO KRIŤÁĽOVEJ LEBKY
HBO * 20,40 * dráma PRVÝ KONTAKT
ČT1 * 21,10 * komédia ČERNÍ BARONI
PRIMA * 22,40 * thriller ČERVENÝ DRAK
DVOJKA * 23,15 * komédia ŠTAMGAST

Krásny večer!

pridajte sa k nám : TV TIPY NA FACEBOOKU

Žádné komentáře:

Okomentovat