Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

5.6.2020 * Dvojka * 22,00 * Soul kitchen


Soul kitchen

(2009)
Dvojka - 22,00

Réžia: Fatih Akin
Predloha: -
Scenár: Fatih Akin, Adam Bousdoukos
Hudba : -
Hrajú: Adam Bousdoukos, Moritz Bleibtreu, Pheline Roggan, Anna Bederke, Birol Ünel

Potom, čo Soul Kitchen nadchol festivalovú porotu v Benátkach, ktorá ho vyznamenala zvláštnou cenou, bol úspech prvej komédie Fatiha Akina už nezadržateľný. Zinos, mladý majiteľ reštaurácie, nemá práve veľa šťastia. Jeho priateľka Nadine sa odsťahovala do Šanghaja, zákazníci jeho reštaurácie Soul Kitchen začali bojkotovať nového šéfkuchára, a Zinos má ešte k tomu problémy s chrbticou! Veci sa začnú obracať k lepšiemu, keď ľudia prichádzajú na chuť jeho novej kulinárskej koncepcii. To však nestačí na to, aby Zinos našiel pokoj v duši. Rozhodne sa preto odletieť za Nadine do Číny a dať všetko do poriadku. Reštauráciu nechá na starosti svojmu nespoľahlivému bratovi Illiasovi. Oba kroky sa ukážu ako katastrofické: Illias vďaka pochybnému realitnému agentovi príde o reštauráciu a Nadine už má nového milenca! Zostáva mu ešte posledná šanca, aby spolu s bratom Illiasom získali späť Soul Kitchen. Na to by však museli prestať s hádkami a začať pracovať ako tím. Akinovi sa podarilo sústrediť pred kamerou tých najlepších hercov zo svojich predchádzajúcich filmov - Adama Bousdoukosa, Moritza Bleibtreua a Birola Ünela, a výsledkom je svieža komédia o rodine a priateľoch, láske, dôvere a lojalite, aj o boji za vlasť.

Moritz Bleibtreu in Soul Kitchen (2009)

"... Skvělá outsiderská komedie postavená na bizarních etnicky i sociálně profilovaných figurkách a osvědčeném půdorysu o vzestupu a pádu. ... " JFL na www.csfd.cz

Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

Cinemax* 20,00 * komédia GALAXY QUEST
Prima Max * 20,00 * western SEDEM STATOČNÝCH
Nova Cinema * 20,00 * animovaný VLADÁROVA NOVÁ TVÁR
Seznam.cz * 20,00 * animovaný ARIETTY ZO SVETA VÝPOŽIČOVNÍKOV
Prima Cool * 20,15 * scifi ZRODENIE PLANÉTY OPÍC
Nova * 21,25 * akčný CAPTAIN AMERICA: ZIMNÝ VOJAK
Film+ * 22,00 * horor NOČNÁ MORA Z ELM STREET
HBO2 * 23,15 * dokument COLLECTIV
Krásny večer!

pridajte sa k nám : TV TIPY NA FACEBOOKU

Žádné komentáře:

Okomentovat