Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

28.5.2011 * Nova Cinema * 23,35 * seriál - MESTEČKO TWIN PEAKS (1.diel)

"... Chvíli trvalo než jsem dostal tento klenot do svých rukou a již jsem ho nepustil. Během 2-4 dnů jsem shlédl nejen celou první, druhou sérii, ale také závěrečný (spíše rekapitulační) film Fire walk with me. Twin Peaks trpí několika chybičkami, který kazí dokonalý celkový dojem. Hlavní linie o smrti Laury Palmerové je vyřešena uprostřed druhé série a navazuje na ni linie o minulosti speciálního agenta Coopera. Tato druhá linie je kvalitní, avšak není dostatečně dovyprávěná, kvůli nucenému ukončení seriálu po druhé sezóně. Je to velká škoda, protože závěrečné 2 díly jsou neskutečně a zadní vrátka (spíše velká vrata) do třetí sezóny jsou otevřena velmi zajímavě. Seriál má mnoho působivých okamžiků, při kterých vás začne mrazit v zádech a mezi hlavní okamžiky patří všechny sny, vidiny a "nečekané okamžiky". Všechny postavy ze začátku působí velmi zajímavě, ale postupem času dostávají některé větší a větší prostor (postava Garglanda Briggse) a jiné zase odcházejí do pozadí (Lee, Bobby a hlavně James). Na jednu stranu je to dobře, ale na druhou je škoda, představit divákovi tolik postav a hrát si s nimi tak dlouho, až se přestanou hodit a prostě na ně "zapomenout". Obrovský trumf celého seriálu je postava speciálního agenta Dalea Coopera, v které je Kyle MacLachlan naprosto božský, úchvatný a okouzlující. Lehkost této postavy, její pohledy, mimika a naprostá nadvláda těla nad myslí, jsou nezaměnitelné a pro fanoušky seriálu navždy milované znaky Dalea Coopera. Škoda velké nevyrovnanosti v obsahu a kvalitě dílů, kterým se nevyvaruje prakticky žádný seriál, ale Twin peaks jich má zbytečně mnoho. Úžasná hudba, která působí tak pozitivně i přes všechno co se děje na plátně je poslední kapka do číše s asi nejlepším mystickým seriálem v historii televize, který však není rozhodně dokonalý a neosloví všechny natolik jak budou očekávat. ..." 

Kdo je vrah a kdo je obětí milostné vášně nebo pouhé náhody? Slavný americký seriál o záhadách a tajemstvích jednoho maloměsta. Malé americké městečko Twin Peaks je na první pohled normální, ale... Po smrti mladé Laury Palmerové přijede její vraždu objasnit agent Cooper. Jeho vyšetřování však vede k temné pravdě. Seriál od kultovního režiséra Davida Lynche. (oficiální text distributora)

Žádné komentáře:

Okomentovat