Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

2.7.2012 * Barrandov * 20,05 * seriál - TAJOMNÝ OSTROV

"... Seriál všech seriálů. Nostalgická vzpomínka na časy, kdy Omar Sharif a Tajuplný ostrov vždy každý týden posadil celý česlý národ k televizi. Já jako školák jsem si nenechal ujít ani minutu, učitelky při pomyšlení na Omara si rvaly rodidla. Byl to první takový seriál a opravdu stál za to. Shlédnout je povinností i dnes.  ..." batistutta na ČSFD

Filmový přepis klasické verneovky přivádí šestici mužů uprchnuvších na balóně z obleženého Richmondu v době války Severu proti Jihu na neobydlený ostrov v Tichém oceáně. Trosečníci se postupně zařizují a objevují tajemnou horu, kterou chrání soustava obranných paprsků. Zakrátko zjišťují, že v jejich osudu se jim pokouší pomoci jakýsi tajný duch ostrova, který se je snaží ochránit i před útokem pirátů. Proslulý režisér Bardem svůj film značně vzdálil od knižní předlohy a snažil se ho pojmout mnohem moderněji. Snímku dominovala ústřední melodie od Giannia Ferria. (Robbi)

Žádné komentáře:

Okomentovat