Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

31.1.2015 - DVOJKA - 21,30 - ROZCHOD NADERA A SIMIN


ROZCHOD NADERA A SIMIN
(2011)
DVOJKA - 21,30


RÉŽIA: Asghar Farhadi
PREDLOHA: -
SCENÁR:Asghar Farhadi
HUDBA: -
HRAJÚ: JPeyman Moaadi, Leila Hatami, Sareh Bayat, Shahab Hosseini, Merila Zare'i, Sarina Farhadi, Babak Karimi

Strhujúca manželská dráma zo súčasného Iránu prináša univerzálny príbeh o tom, ako fatálne dokážu spoločenské predsudky a prísny právny systém ovplyvniť ľudské osudy a rodinné vzťahy. Manželská dvojica, Nader a Simin, stoja pred životným rozhodnutím, ktoré ovplyvní nielen ich vzťah, ale predovšetkým budúcnosť ich dcéry Termeh. Simin chce odísť z Iránu, Nader sa však tejto myšlienke bráni, pretože sa chce postarať o chorého otca. Simin sa rozhodne požiadať o rozvod. Všetko sa však veľmi skomplikuje, keď sa na Nadera začnú sypať problémy s domácnosťou a starostlivosťou o dcéru a otca.

"...Majstrovsky napísaná a zrežírovaná konverzačka. Domino nepredvídateľnych udalostí, ktoré z naoko banálnych situácií každodenného života vyústia v drámu, ktorá môže zničiť životy rodín. Napínavé, dusné, emocionálne vyčerpávajúce. Filmárska úroveň najlepších drám Woodyho Allena či Mika Nicholsa, v exotickejšom prostredí Iránu a jeho kultúry. Úchvatné je tu sledovať, že ľudí, ktorých duše a mysle sú uzamknuté zákonmi tak radikálnej viery, zužujú vo výsledku rovnaké osobné a rodinné problémy, ako kohokoľvek iného kdekoľvek na svete. A ten záver je K.O....." POMO na www.csfd.cz



Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

ČT2 * 20,00 * komédia RUŽOVÝ PANTER OPAŤ ZASAHUJE
KINO CS * 21,35 * dráma ADELHEID
FILMBOX PLUS * 21,55 * horor NOC ŽIVÝCH MŔTVYCH
FILM EUROPE * 23,35 * dráma VČELÁR
ČT ART * 00,00 * dráma MILENCI Z PONT-NEUF


Žádné komentáře:

Okomentovat