Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

3.2.2016 * ČT1 * 21,55 * HOŘÍ, MÁ PANENKO


HOŘÍ, MÁ PANENKO

(1967)
ČT1 - 21,55

RÉŽIA: Miloš Forman
PREDLOHA: -
SCENÁR: Miloš Forman, Jaroslav Papoušek, Ivan Passer
HUDBA : Karel Mareš
HRAJÚ: Jan Vostrčil, Josef Šebánek, Ladislav Adam, Vratislav Čermák, František Debelka

Česká horká komédia Hoří, má panenko z roku 1967 je tretím celovečerným hraným filmom Miloša Formana, jedného z popredných reprezentantov tzv. novej vlny českého filmu. Na snímke scenáristicky spolupracovali aj jeho dvaja priatelia Ivan Passer a Jaroslav Papoušek a kameramanom bol dnes svetovo preslávený Miroslav Ondříček. Ústredným motívom filmu je hasičský bál, a to bál veľmi svojrázny. Formanovi sa podarilo preniknúť až ku koreňom ľudskej povahy, mnohé figúrky akoby boli vystrihnuté zo skutočného života. Ak jeho predchádzajúce filmy hľadeli na ľudské hemženie sa zhovievavým a láskavým úsmevom, v tomto filme lyrická a zjemňujúce nota úplne zmizla a ostalo len dôsledné odhaľovanie negatívnych stránok ľudských pováh. A hasičský bál, ktorého neuveriteľný priebeh film sleduje, je akoby krivým zrkadlom spoločenskej situácie šesťdesiatych rokov.


"... Perfektní dialogy v nestárnoucím filmu, jenž je lidově zábavný, i satiricky intelektuální. Nejlepší film Miloše Formana. ... " cival na www.csfd.cz

Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

JEDNOTKA * 20,25 * dráma RONIN
FILM+ * 22,00 * thriller PRÍSĽUBY Z VÝCHODU
MARKÍZA * 22,40 * thriller CTIHODNÝ OBČAN
HBO * 23,25 * akčný SMRTONOSNÁ PASCA 4.0
FILM+ * 23,40 * dráma BARNEYHO ŽENY

KNIŽNÉ PREDLOHY K DNEŠNEJ PONUKE


Krásny večer!

pridajte sa k nám : TV TIPY NA FACEBOOKU

Žádné komentáře:

Okomentovat