Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

7.8.2018 * ČT1 * 22,30 * Krídelko alebo stehienko?

ČT1 - 22,30


Réžia: Claude Zidi
Predloha: -
Scenár: Claude Zidi
Hudba : Vladimir Cosma
Hrajú: Louis de Funès, Coluche, Ann Zacharias, Julien Guiomar, Claude Gensac


Dajte pozor - dnes ochutnáva sám Louis de Funés! Charles Duchemin je vydavateľom slávneho sprievodcu gastronómiou a nekorunovaným kráľom labužníkov. Preto cestuje bez prestávky a inkognito po celej krajine, aby preskúmal francúzsku gastronómiu. Charles dúfa, že v jeho šľapajach sa vydá aj jeho syn Gérard, ktorý síce zdedil po svojom otcovi zmysel pre chute, ale prednosť dáva práci v cirkuse, kde vystupuje inkognito ako klaun. Otec však chce za každú cenu dosiahnuť svoje. Situáciu ešte viac skomplikuje otcova nová sekretárka, ktorá padne Gérardovi do oka vo svojich súdoch je Duchemin neúprosný - jedlo je predsa jedna zo slávnych tradícií sladkého Francúzska, a tak má aj medzi reštauratérmi mnoho nepriateľov. Tým nejhorším je Tricatel - majiteľ mnohých reštaurácií, zakladateľ a propagátor továrenskej syntetickej kuchyne.

Louis de Funès and Marcel Dalio in L'aile ou la cuisse (1976)

"... Nádherná, nááádherná komedie. Louis předvádí výjimečným způsobem svůj komediální talent a dokáže bavit stále přesvědčivě. ... " Ainy na www.csfd.cz

Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

CS film * 20,00 * dráma KOČÁR DO VÍDNĚ
Plus * 20,45 * thriller CASINO ROYALE
Nova Cinema * 22,10 * western TOMBSTONE
Festival HD * 23,20 * dokument PERVERZNÝ SPRIEVODCA IDEOLÓGIOU
HBO2 * 23,40 * scifi LOGAN: WOLVERINE

Krásny večer!

pridajte sa k nám : TV TIPY NA FACEBOOKU

Žádné komentáře:

Okomentovat