Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

9.12.2018 * AMC * 20,15 * Posledný Mohykán

AMC - 20,15


Réžia: Michael Mann
Predloha: James Fenimore Cooper
Scenár: Michael Mann, Christopher Crowe, Philip Dunne
Hudba : Trevor Jones, Randy Edelman
Hrajú: Daniel Day-Lewis, Madeleine Stowe, Jodhi May, Russell Means, Wes Studi


Daniel Day-Lewis ako statočný priateľ Indiánov vo filmovom prepise slávneho románu J. F. Coopera. Filmári už mnohokrát zvolili za predlohu svojich diel pentalógiu spisovateľa Jamesa Fenimora Coopera o dobrodružstvách bieleho lovca, prezývaného Sokolie Oko, a jeho indiánskych priateľov v čase bojov Francúzov a Angličanov o nové územia v Severnej Amerike. Najslávnejšou sa stala úvodná kniha Posledný Mohykán. Sokolie Oko spolu s poslednými potomkami z kmeňa Mohykánov Čingačgúkom a jeho synom Unkasom pomáhajú anglickej posádke brániť jednu z pevností. Znepriatelené strany využívajú pre svoje ciele indiánskych bojovníkov. Hurónn Magua, ktorý bojuje so svojimi mužmi po boku Francúzov, prisahal veliteľovi dobývanej pevnosti pomstu za vyvraždenie svojej rodiny. Po podpise kapitulácie sa rozhodne vyprovokovať stretnutie s odchádzajúcimi britskými jednotkami, pri ktorom veliteľa zabije a zmocňuje sa jeho dvoch dcér Cory a Alice. Sokolie Oko sa zaviazal ochrániť česť dievčat a nechce ich nechať v pazúroch primitívneho divocha. Naviac ku Core cíti viac ako priateľstvo. Pre postavu bieleho lovca zvolil režisér Michael Mann u nás vtedy nie príliš známeho Daniela Day-Lewisa, ktorý si však už získal uznanie v podobe Oscara za hlavnú úlohu v snímke "Moja ľavá noha" (1989).




















"... Nemám co bych vytknul , některé záběry kamery (a není jich málo), jsou na vrcholu geniality a příběh sám je skutečně uchvátný , pastva pro oči a pro uši, je to uplný ráj . ..." Enšpígl na www.csfd.cz

Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice


Cinemax * 20,00 * scifi BLADE RUNNER 2049
Prima Cool * 20,00 * fantasy HOBIT: BITKA PIATICH ARMÁD
ČT2 * 20,00 * krimi HEROÍN
Dajto * 20,15 * animovaný SHREK 2 
Film Europe * 22,00 * dráma ŽIVOT ADÉLE
Prima * 22,15 * thriller ZÁKLADNÝ INŠTINKT
Dvojka * 23,00 * komédia STRACH A HNUS V LAS VEGAS
Jednotka * 23,20 * vojnový BITKA O BRITÁNIU

Súvisiaci obrázok



Krásny večer!

pridajte sa k nám : TV TIPY NA FACEBOOKU

Žádné komentáře:

Okomentovat