Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

12.1.2019 * ČT2 * 20,00 * Bonnie a Clyde

ČT2 - 20,00


Réžia: Arthur Penn
Predloha: -
Scenár: David Newman, Robert Benton, Robert Towne
Hudba : Charles Strouse
Hrajú: Warren Beatty, Faye Dunaway, Michael J. Pollard, Gene Hackman

Americký film režiséra Arthura Penna Bonnie a Clyde patrí dnes už do zlatého fondu svetovej kinematografie. Príbeh dvoch sympatických lupičov sa odohráva v Amerike tridsiatych rokov a je založený na skutočných udalostiach a skutočných postavách. Bonnie Parkerová sa narodila v Rowena v Texase roku 1910. Roku 1931 pracovala v kaviarni. Potom sa dala na dráhu zločinu. Clyde Barrow pochádzal z rodiny nájomcu pôdy. V mladosti vylúpil benzínovú pumpu. Bol odsúdený na dva roky, ale roku 1931 bol prepustený za dobré správanie. V tomto okamihu sa začína vlastný filmový príbeh zločineckej dvojice, ktorý je poňatý skôr baladicky a s istým nadhľadom, aby potom nakoniec gradoval v záverečnej orgii krutosti, v dnešnom kontexte kinematografie avšak množstvom krvi dávno prekonanej. Film v čase svojho vzniku vzbudil veľký ohlas a zožal pochopiteľne tiež mnoho cien. Menujme napríklad Oscara za vedľajšiu úlohu Estelle Parsonsovej a kameru Burnetta Guffeyho, film mal však ešte ďalších osem oscarových nominácií! V hlavných úlohách pochopiteľne zaujali Warren Beatty a Faye Dunawayová. Tá si vedľa oscarovej nominácie odniesla za film aj Cenu Britskej akadémie.


Warren Beatty and Faye Dunaway in Bonnie and Clyde (1967)

"... Naprostá gangsterská legenda... a ve své době prý dokonce ,,nejbrutálnější film". Dneska se tomu dá jen těžko uvěřit...    ..." Radek99 na www.csfd.cz

Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

Film+ * 20,00 * vojnový SMRŤ ČAKÁ VŠADE
Nova Cinema * 20,00 * dráma CHLAPČENSTVO
Plus * 20,10 * romantický DOBRÝ ROČNÍK
Nova * 20,20 * fantasy HARRY POTTER A POLOVIČNÝ PRINC
Filmbox * 21,45 * thriller CTIHODNÝ OBČAN
ČT2 * 21,55 * thriller ZBESILOSŤ V SRDCI
ČT1 * 22,00 * komédia BEZVA FINTA
Cienemax2 * 22,25 * dráma ČIERNA KRV
Filmbox Premium * 22,40 * dráma SPOTLIGHT
Krásny večer!

pridajte sa k nám : TV TIPY NA FACEBOOKU

Žádné komentáře:

Okomentovat