Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

20.10.2019 * Dvojka * 20,40 * Vojna a mier II.

Dvojka - 20,40


Réžia: Sergej Bondarčuk
Predloha: Lev Nikolajevič Tolstoj
Scenár: Sergej Bondarčuk
Hudba : Vjačeslav Ovčinnikov
Hrajú: Ljudmila Saveljeva, Sergej Bondarčuk, Vjačeslav Tichonov, Viktor Stanicyn, Oleg Tabakov,

Veľkolepá štvordielna vojnová dráma režiséra Sergeja Bondarčuka, ktorá vznikla na základe rovnomenného literárneho diela Leva Nikolajeviča Tolstoja. Je rok 1805 a Rusko uzatvára spojenectvo s Anglickom a Rakúskom proti vojskám Napoleona Bonaparteho, ktorý má pod kontrolou už takmer polovicu Európy. Na nádvoriach a v salónoch petersburgskej i moskovskej smotánky sa nediskutuje o ničom inom, ako o vojnovej akcii proti Francúzsku. Medzitým, v Moskve umiera knieža Bezuchov, a jeho nevlastný syn Pierre Bezuchov sa stane dedičom obrovského majetku. Jeho priateľ, knieža Andrej Bolkonskij, ponechá svoju tehotnú ženu Lízu v starostlivosti svojho otca a stáva sa pobočníkom generála Kutuzova. Kutuzovova armáda vstupuje na územie Rakúska, aby spojila sily s Rakúskou armádou podmaršála Macka, proti veľkému vojsku Napoleona. Epický príbeh Vojna a mier sa skladá zo štyroch častí, ktoré boli postupne vyrobené v rozmedzí rokov 1965 až 1967. Táto filmová epopeja, vznikla takmer sto rokov po prvom publikovaní jeho štvorzväzkovej knižnej predlohy spisovateľa Leva Nikolajeviča Tolstého. Má dve základné dejové línie, jednou z nich je príbeh lásky kňažnej Nataše Rostovovej a kniežaťa Pierra Bezuchova, druhou je zúriaca vojna proti vojsku Napoleona Bonaparteho. Štvordielna filmová epopeja získala v roku 1968 Cenu Akadémie za najlepší cudzojazyčný film.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt Voyna i mir II

"... Vynikajúca epická dráma rozdelená do štyroch častí podľa Tolstého románu. Skvelí herci, vynikajúca réžia skúseného Bondarčuka a nevídaná výprava. " Flego na www.csfd.cz

Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

POČAS DOVOLENKY - DO 20/10/2019 - BEZ ALTERNATÍVNEJ PONUKY
ĎAKUJEM ZA POCHOPENIE

Krásny večer!



pridajte sa k nám : TV TIPY NA FACEBOOKU

Žádné komentáře:

Okomentovat