Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

21.10.2019 * ČT art * 20,20 * Sluha dvou pánů

ČT art - 20,20


Réžia: Ivan Rajmont
Predloha: Carlo Goldoni
Scenár: -
Hudba : Miroslav Jelínek
Hrajú: Miroslav Donutil, Karel Pospíšil, Jana Janěková ml., Petr Pelzer


Sluha dvou pánů je zralým plodem commedie dell'arte – má tradiční postavy a situace. Odehrává se v úzkém rodinném rámci, kde jsou hlavní událostí zásnuby, které komplikuje sluha Truffaldino, mazaný a přihlouplý zároveň. Rozehrává komedii záměn a nedorozumění, poháněn svým věčným hladem, skrze nečekané peripetie až ke šťastnému konci. Obklopují ho tradiční postavy – masky commedie dell'arte – ustaraný tatík Pantalone, přemoudřelý doktor a jejich zamilované děti, dobrodružný pár milenců, hostinský Brighella, služka Smeraldina. Truffaldina u nás hraje Miroslav Donutil, který rozvíjí tradici hereckých improvizací k velké radosti mnoha diváků. Inscenace je na repertoáru už více než patnáct let let, v červnu 2010 oslavila neuvěřitelnou 450. reprízu a stále si nachází své početné publikum, které zcela zaplňuje hlediště Národního divadla.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt Sluha dvou pánů csfd

"... Zářná ukázka vrcholného herectví v Donutilově podání a nejlepší divadelní adaptace, jakou jsem kdy viděl. Ta síla do nejúžasnějšího konce vypointovaných situací je přímo smrtící. " novoten na www.csfd.cz

Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

Filmbox * 20,00 * dráma VŠICHNI DOBŘÍ RODÁCI
AXN * 21,00 * scifi STAR WARS II - KLONOVANÍ ÚTOČIA
ČT2 * 21,50 * dráma POLNOČNÝ KOVBOJ
Filmbox * 22,30 * dráma SPALOVAČ MRTVOL
Krásny večer!

pridajte sa k nám : TV TIPY NA FACEBOOKU

Žádné komentáře:

Okomentovat