Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

27.11.2019 * Jednotka * 20,30 * Good bye, Lenin!

Jednotka - 20,30


Réžia: Wolfgang Becker
Predloha: -
Scenár: Bernd Lichtenberg, Wolfgang Becker
Hudba : Yann Tiersen
Hrajú: Daniel Brühl, Katrin Saß, Maria Simon, Čulpan Chamatova, Florian Lukas


Október roku 1989 nebol práve najvhodnejším časom pre upadnutie do kómy, teda aspoň pre občanov Východného Nemecka. A presne to sa stalo Alexovej matke, nadšenej ochrankyni socializmu. Keď sa o osem mesiacov neskôr prebudí, Alex stojí pred veľkým problémom. Jej srdce je tak slabé, že by ju mohol zabiť sebemenší šok. A čo by Alexovu matku mohlo šokovať viac než pád Berlínskeho múru a konečné víťazstvo kapitalizmu v jej milovanom Východnom Nemecku? Aby Alex matku zachránil, urobí z ich spoločného bytu ostrovček minulosti, akési múzeum socialistickej éry, kde si bude jeho matka pripútaná na lôžko užívať milosrdnej nevedomosti a žiť v presvedčení, že sa nič nezmenilo. Alexovi jeho plán nejakú dobu vychádza, ale len do tej doby, než sa matka začne cítiť lepšie a odhodlá sa znovu postaviť na vlastné nohy.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt Good Bye Lenin! (2003)


"... Z našeho pohledu mimořádný německý film jakoby nadaný hrabalovskou poetikou a jakoby jemným český krůpějovým humorem je a chce být komedií o tzv. ostalgii, tedy o nostalgických pocitech za zaniklým Ulbrichtovým a Honeckerovým státem.  ..." sportovec na www.csfd.cz

Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

CS film * 20,00 * fantasy VYNÁLEZ ZKÁZY
Cinemax * 21,30 * dráma ČIERNA KRV
AXN Black * 22,00 * scifi STAR WARS III.: POMSTA SITHOV
Plus * 22,30 * akčný KICK-ASS
HBO * 23,45 * dráma JACKIE BROWNOVÁ
Krásny večer!

pridajte sa k nám : TV TIPY NA FACEBOOKU

Žádné komentáře:

Okomentovat