Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

13.5.2020 * ČT1 * 21,40 * Fany


Fany

(1995)
ČT1 - 21,40

Réžia: Karel Kachyňa
Predloha: -
Scenár: Jiří Hubač
Hudba : Petr Hapka
Hrajú: iřina Bohdalová, Jiřina Jirásková, Miroslav Donutil, Martin Huba, Arnošt Goldflam

Již potřetí v krátké době se na filmovém plátně objevuje látka známého dramatika a TV scenáristy Jiřího Hubače. Snímek Fany následuje po filmech Jedna kočka za druhou a Učitel tance. I v něm najdeme charakteristické rysy Hubačova rukopisu: propracované charaktery, pochopení pro lidské osudy, melodramatický nádech a hořkosmutný humor. Titulní hrdinka je slaboduchá padesátiletá žena, která se po letech, strávených v bezpečí u svých starších příbuzných, dostává do péče své starší sestry, energické a nepřístupné primářky. Soužití obou osamělých žen provázejí četné drobné rozmíšky, ale také chvíle vzájemného porozumění a prostého lidského štěstí. Lékařka pod vlivem sestry ztrácí svou ochrannou vrstvu a stává se citlivější k událostem i lidem okolo sebe. Fany zase žije ve svém vlastním světě, v němž jí ke spokojenosti stačí televizní reklamy, práce v domácnosti a blízkém kostele a velká láska ke zvířatům.

Jirina Bohdalová in Fany (1995)


"... Překrásný herecký koncert Jiřiny Jiráskové a Jiřiny Bohdalové. Výborný scénář z pera Jiřího Hubače jak jinak než geniálně na filmové plátno převedl Karel Kachyňa. A ten nádhernej ústřední hudební motiv Petra Hapky - to je prostě kouzelné pohlazení. A když se ve filmu objeví vlčák pan Divoký, jsem dojat. Čarokrásný film. ... " topi na www.csfd.cz

Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

Cinemax * 20,00 * dráma ZÚRIACI BÝK
Nova Cinema * 20,00 * dráma LÁSKY ČAS
CS film * 20,00 * rozprávka CÍSAŘUV PEKAŘ, PEKAŘUV CÍSAŘ
Prima Max * 22,10 * scifi VOTRELCI
Film Europe * 23,45 * dráma SPRÁVNY CHLAP

Krásny večer!

pridajte sa k nám : TV TIPY NA FACEBOOKU

Žádné komentáře:

Okomentovat