Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

23.5.2020 * JOJ * 20,35 * Popoluška


Popoluška

(2015)
JOJ - 20,35

Réžia: Kenneth Branagh
Predloha: Charles Perrault
Scenár: Chris Weitz
Hudba : Patrick Doyle
Hrajú: Lily James, Richard Madden, Cate Blanchett, Helena Bonham Carter, Nonso Anozie, Stellan Skarsgård

Mamička (Hayley Atwellová) prezradí svojej dcérke Elle tajomstvo, ktoré ju prevedie všetkými skúškami, aké vie život ponúknuť. Maj odvahu a buď milá! Po smrti mamičky sa Ellin otec (Ben Chaplin) znova ožení. Ella (Lily Jamesová) má svojho otecka veľmi rada, a tak sa snaží správať ústretovo k svojej novej macoche (Cate Blanchettová) a jej dvom dcéram Anastázii (Holliday Graingerová) a Drizelle (Sophie McSheraová). Robí všetko pre to, aby sa v svojom novom domove cítili dobre. Keď ale otecko nečakane zomrie, Ella zistí, že je vydaná na milosť a nemilosť svojej novej, žiarlivej a krutej rodiny. Zanedlho sa z nej stane obyčajná slúžka, večne špinavá od popola, ktorej všetci posmešne hovoria Popoluška. Napriek krutostiam, ktorým musí čeliť, však Ella nestráca nádej a riadi sa posledným želaním svojej matky - byť v každej situácii odvážna, láskavá a milá. Nechce prepadnúť zúfalstvu, ani pohŕdať tými, ktorí s ňou jednajú zle. Ella v lesoch náhodou spozná neznámeho mladíka a cíti, že konečne stretla spriaznenú dušu. Netuší, že atraktívny cudzinec je v skutočnosti princ, a nie prostý učeň zo zámku. Už onedlho sa na Ellu konečne usmeje šťastie. Keď kráľ pozve do svojho paláca na ples všetky dievčatá zo širokého okolia, Ella sa teší na stretnutie s očarujúcim Kitom (Richard Madden). Macocha jej však návštevu bálu zakáže a zlomyseľne jej roztrhá šaty. Ako vo všetkých rozprávkach, pomoc je nablízku a prichádza v pravú chvíľu, Zrazu sa objaví čarovná Víla - sudička (Helena Bonham-Carterová), ktorá premení dyňu a niekoľko myšiek na zlatý koč, krásne šaty a krištáľové črievičky, Popolušku vyšle na kráľovský bál do zámku, a tým jej navždy zmení život.

Lily James in Cinderella (2015)

"... Celý čas som mal slzy na krajíčku. Z dojatia, že niekto v dnešnej dobe natočí klasickú látku úplne tradične, a pritom to pôsobí sviežo a moderne. ..." Cervenak na www.csfd.cz

Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

ČT2 * 20,00 * dráma RIVALI
Filmbox * 20,00 * dráma TALENTOVANÝ PÁN RIPLEY
Dvojka * 20,45 * dráma TRANSPORT Z RÁJE
ČT art * 21,25 * dráma ČERVENÍ
ČT2 * 22,05 * dráma DRSNÝ HARRY
Krásny večer!

pridajte sa k nám : TV TIPY NA FACEBOOKU

Žádné komentáře:

Okomentovat