Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

21.7.2011 * HBO * 22,10 * dokument - ZÁTOKA

"... Dopozerané so slzami v očiach. :( Za podobné činy sa skutočne hanbím za ľudskú rasu.  ..." genetique na ČSFD

Zátoka, oscarový vítěz z roku 2010 v kategorii nejlepší dokumentární film, sleduje elitní tým aktivistů, filmařů a potápěčů, kteří se vydali na tajnou misi, jejímž cílem bylo proniknout do skryté zátoky v japonském Taiji a odhalit její hrozivé tajemství. Využívali při tom speciální techniky, včetně skrytých mikrofonů a kamer ve falešných kamenech, a díky tomu odhalili, jak děsivě tato malá přímořská vesnice přispívá k obrovským ekologickým zločinům, jenž se dějí celosvětově. Výsledkem je provokativní mix investigativní žurnalistiky, eko-dobrodružství a poutavých filmových obrazů, který dohromady tvoří nezapomenutelný příběh inspirující k akci diváky po celém světě. [Zdroj: HBO] (oficiální text distributora)




1 komentář:

  1. Killing for killing, alebo zabíjanie, len peto, aby sa zabíjalo. Už ani nie pokrytecky na "výskum", ako to Japonci robia roky na veľrybách, ani kvôli potrave, lebo Japonci delfínie mäso nejedia, ani kvôli výžive, lebo obsahuje ortuť, ani kvôli pracovným príležitostiam, lebo ponúkané peniaze rybári nevezmú. Všetko to začal začiatkom 70/tych rokov Flipper .... Teda nie on, ale tu sa datujú počiatky vraždenia delfínov. Vraždenia, ktoré Japonci nechcú ukázať svetu. A bojovať ako aktivista proti tejto nezmyselnosti, je problematické, nakoľko japonská polícia aktivistov uväzní na 28 dní bez udania dôvodu. Lebo to majú povolené vo svojej ústave. My svojich zločincov púšťame po 72 hodinách na slobodu. Ale my nemáme delfínov ....

    OdpovědětVymazat