Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

22.7.2011 * STV2 * 20,20 * dokument - V PRALESOCH KARPÁT

"... Určené primárne pre tých, ktorí nevedia, aké poklady ešte Slovensko ukrýva. To ešte je spomenuté zámerne, pretože ťažba dreva na Slovensku sa rozmohla tak, že z lesov tu už o pár rokov môžu zostať iba ich torzá (bol som napríklad v NP Nízke Tatry a tam napriek tomu, že ide o národný park - !!! - sa pod zámienkou toho, že drevo je napadnuté lykožrútom a "spracovaním veternej kalamity" rúbu celé hory. K tejto téme odporúčam pozrieť tento film. Toľko na okraj, k hodnotenému dokumentu spomeniem to, že je radosť pozerať sa na karpatskú prírodu a vedieť, že miesta nedotknuté človekom ešte stále existujú (z ukázaných pralesov som zatiaľ navštívil Stužicu v Bukovských vrchoch), zároveň je to obsahovo veľmi bohaté, či ide o informácie ohľadom fauny, flóry, alebo všeobecného významu lesa. Kto má rád slovenskú prírodu, ten bude s týmto dokumentom určite spokojný. ... " Adm.Nelson na ČSFD

Filmový dokument Zdena Vlacha predstavuje najcenejšie karpatské pralesy v štyroch ročných obdobiach, pôvodných obyvateľov fauny a flóry a jedinečný kolobeh života lesa málo ovplyvneného človekom. (oficiální text distributora)

https://www.csfd.cz/film/264821-v-pralesoch-karpat/
foto: SME.sk

Žádné komentáře:

Okomentovat