Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

22.9.2012 * Nova * 20,20 * fantasy - HARRY POTTER A VAZEŇ Z AZKABANU


"... Alfonso Cuaron, filmový to černokněžník (no minimálně tak vypadá), vykouzlil dokonalou adaptaci Harryho Pottera, kdy se nebál říznout hluboku do předlohy a tím celý díl získal ještě větší tah na branku, než v předchozích příbězích mladého čaroděje. Vězeň z Azakabanu jako jediný přesně vystihl atmosféru a duši knihy. Doufám, že to nebylo naposled, co Cuarón s Harrym kouzlil. ..." CheGuevara na ČSFD

Třináctiletý Harry Potter znovu nerad tráví své další prázdniny u rodiny Dursleyových, letos navíc se zlou tetou Marge. I přes přísný zákaz používání kouzel jí Harry promění v obrovský balón a v noci uteče záchranným autobusem do hospody Děravý kotel. Zde se setká s ministrem kouzel Korneliem Popletalem, který ho překvapivě za jeho provinění nepotrestá. Je to proto, že z vězení v Azkabanu uprchl nebezpečný čaroděj Sirius Black, který podle legend přivedl lorda Voldemorta k Harryho rodičům a je tak zodpovědný za jejich smrt. Nyní Voldemort usiluje také o zabití Harryho. A aby nebyl všem hrůzám konec, hostí Bradavická škola hrozivé azkabanské stráže, zvané mozkomoři. Ti mají za úkol ochraňovatt Harryho a další studenty před černým čarodějem. Střetnutí mezi Harrym a záhadným vězněm Siriem Černým se zdá být nevyhnutelné. Harry Potter bude potřebovat veškerou možnou kuráž, kouzla a podporu, aby dokázal odhalit pravdu a vazby na tajemnou minulost. (oficiální text distributora)

Žádné komentáře:

Okomentovat