Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

30.9.2012 * MGM * 20,00 * dráma - O MYŠIACH A ĽUĎOCH


"... Kniha Johna Steinbecka mě (jako vůbec první písmenka) rozplakala. Film Garyho Sinise taky. Sám si zde zahrál a zahrál to výborně, k perfektnímu výkonu Johna Malkoviche není co dodávat. Příběh pevného přátelství mezi Georgem a Lenniem patří mezi mnou oblíbené kouzelné knihy, tudíž jsem k tomuto filmu přistupovala opatrně. Zcela zbytečně. Tohle je jedna z mála, z opravdu mála zdařilých adaptací literárního skvostu. Jsem dojata, ohromena, nadšena. Nemám, co bych komentovala... to se musí vidět. A taky přečíst. ..." charlosina na ČSFD

 Jedna z nejznámějších krátkých prací Johna Steinbecka přináší dojemný a krutý příběh nesourodé dvojice - bystrého George (Gary Sinise) a těžkopádného a maličko natvrdlého Lennieho (John Malkovich). Ti dva spolu táhnou od ranče k ranči a sní si svůj sen, ve kterém si našetří na vlastní malé hospodářství a budou svými pány a Lennie se bude moci starat o milované králíky... Jenomže dobrácký obr se do nechápajícího světa nehodí, a tak se vždycky stane, že oba musí zase utíkat někam jinam a George už začíná být z utíkání unavený... (Morien)

Žádné komentáře:

Okomentovat