Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

25.5.2015 * ČT2 * 21,55 * ČAS SLUHŮ


ČAS SLUHŮ

(1989)
ČT2 - 21,55

RÉŽIA: Irena Pavlásková
PREDLOHA: -
SCENÁR: -
HUDBA: Jiří Chlumecký
HRAJÚ: Ivana Chýlková, Karel Roden, Jitka Asterová, Miroslav Etzler, Eva Holubová, Vilma Cibulková, Helga Čočková, Petr Haničinec, Miriam Kantorková, Jiřina Steimarová, Markéta Světlíková, Bolek Polívka
Ambiciózny debut mladej režisérky možno chápať ako modelové vykreslenie zákonom nepostihnuteľného zla s možnými ďalekosiahlymi následkami. Nenápadnú, hanblivú študentku medicíny opustí milenec a ona v zúfalstve rafinovane preberie priateľa svojej najlepšej kamarátke. Po piatich rokoch je z nej atraktívna žena. Rezignuje na profesionálne ambície, aby získala nezávislosť a mohla zasahovať do života iným, a tak sa baviť i vychutnávať svoju moc. Manipuluje s ľuďmi, zneužíva ich slušnosť, slabosť či zbabelosť. Napriek istej vykonštruovanosti sa stal film prísľubom nových talentov (debutuje ním aj kameraman F.A. Brabec). Výrazne sa uplatňuje naliehavo vibrujúca naddimenzovaná hudba Chlumeckého a Veselého. Chýlková vierohodne vystihla prenikavé zmeny v správaní hlavnej postavy. Myšlienkovo nie celkom koncízny, ale s mrazivou zúrivosťou nakrútený temperamentný film.
"...Láskyplně natočený film o skutečné svini...." NinadeL na www.csfd.cz





Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

CINEMAX * 21,25 * scifi POTOMKOVIA ĽUDÍ


Krásny večer!

pridajte sa k nám : TV TIPY NA FACEBOOKU

Žádné komentáře:

Okomentovat