Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

30.5.2015 * DVOJKA * 21,35 * NEMECKO V ROKU NULA


NEMECKO V ROKU NULA

(1948)
DVOJKA - 21,35

RÉŽIA: Roberto Rossellini
PREDLOHA: -
SCENÁR: Roberto Rossellini, Carlo Lizzani
HUDBA: Renzo Rossellini
HRAJÚ: Edmund Moeschke, Ernst Pittschau, Ingetraud Hinze, Erich Gühne
Hrdinom tragického príbehu o ľuďoch zlomených vojnou je 12-ročný chlapec Edmund, ktorý žije v ruinách vojnou zničeného Berlína. Aby pomohol sebe a svojej rodine prežiť, musí vymýšľať rôzne triky a drobné podvody. Edmunda jeho výchova v duchu národného socializmu nepripravila na porážku Nemecka a musí sa s ňou preto vyrovnávať po svojom. Jeho sestra pre peniaze predáva vlastné telo a Edmund tiež robí čo môže. Jedného dňa stretáva pána Henninga, svojho bývalého učiteľa, a rád by u neho našiel podporu v ťažkej situácii. Učiteľ však i po vojne zostáva skalopevne presvedčený o správnosti nacistickej demagógie. Podľa Henningovej rady Edmund uplatní Darwinovu doktrínu o prirodzenom výbere, ktorú prevzali i nacisti, a zabije svojho invalidného otca. Po tomto čine sa však nedokáže vyrovnať so svojím svedomím a nakoniec spácha samovraždu.
"...Vyborny snimok s naliehavou atmosferou a zdrvujucimi zabermi povojnoveho Berlina, pri sledovani ktorych som sa pristihol s otvorenymi ustami. Pribeh je drsny, ale viem, si predstavit, ze film predstavuje len cast povojnoveho rozpolozenia v pokorenom Nemecku. Natocene je to vsak uchvatne, herci su presvedcivi a teda celkovy dojem je vysoko pozitivny...." Wormboy na www.csfd.cz





Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

PRIMA COOL * 20,00 * scifi ZNAMENIA
HBO * 20,00 * dráma ONA
HBO * 22,05 * scifi X-MEN: BUDÚCA MINULOSŤ
JOJ PLUS * 20,30 * krimi PO PREČÍTANÍ SPÁĽTE
NOVA * 22,10 * akčný EXPENDABLES 2
ČT1 * 22,20 * komédia FRANCÚZSKY BOZK
PRIMA COOL * 22,20 * akčnýRAMBO: DO PEKLA A NASPAŤ

Krásny večer!

pridajte sa k nám : TV TIPY NA FACEBOOKU

Žádné komentáře:

Okomentovat