Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

16.9.2015 * DAJTO * 22,00 * MR. BROOKS


MR. BROOKS

(2007)
DAJTO - 22,00


RÉŽIA: Bruce A. Evans
PREDLOHA: -
SCENÁR: -
HUDBA : Ramin Djawadi
HRAJÚ: Kevin Costner, Demi Moore, Dane Cook, William Hurt, Marg Helgenberger


Earl Brooks (Kevin Costner) práve dostal cenu Muž roka od obchodnej komory a prednáša svoj dojemný, vtipný a hlavne americký prejav vďaky. Len málokto v sále tuší, čo je Brooks skutočne zač. V noci sa po meste pohybuje ako nekompromisný vrah, ktorý svoje obete vždy vyruší pri milovaní a dvomi dobre mierenými ranami zastrelí. Nezostávajú po ňom žiadne stopy, len telá sú vždy naaranžované do rôznych pozícií a vyšetrujúca inšpektorka Tracy Attwood (Demi Moore) sa nemôže dopátrať k jedinej indícii. Naviac má osobné problémy nielen so svojou prácou, ale aj s kriminálnikmi, ktorých dostala do väzenia a bývalým manželom, ktorý ju vydiera, aby získal aspoň časť jej dedičstva po otcovi. Brooks, výborný manažér, milujúci otec a dokonalý vrah je pri jednej vražde vyfotografovaný náhodným svedkom (Dane Cook). Ten vec nedá polícii, ale na oplátku chce, aby sa mohol vrážd zúčastniť. Z tejto situácie sa ani Brooks nemôže dostať práve ľahko. Mr. Brooks je film o potlačovaných túžbach a vnútornom súboji každého z nás s našimi vlastnými démonmi. V úlohe Brooksovho Alterego Marshalla sa predstaví vynikajúci William Hurt (Syriana, Dejiny násilia). Brooks sa snaží vraždenie ukončiť, ale Marshall je v ňom príliš silno zakotvený a tak sa Brooks prepadá stále hlbšie. Podobne ako sa inšpektorka Attwoodová snaží vyrovnať s nepriazňou otca, ktorého sklamalo to, že nemá syna. Aj ona napriek svojmu zdanlivému pokoju prežíva skutočne nepríjemné obdobie. Film veľmi stroho a šokujúcim spôsobom ukazuje Brooksovu premenu v monštrum a späť. Scény vrážd sú chladné, odosobnené, len Brooksov zážitok je znásobovaný rôznymi krátkymi detailmi na umierajúci pár. Vynikajúce herecké výkony všetkých štyroch hlavných protagonistov potom filmu dodávajú potrebnú civilnú a napínavú atmosféru.

"... Tenhle film má snad všechny ingredience, které by člověk mohl chtít. Výbornou atmosféru, herecké výkony, napínavý děj a především je dostatečně spletitý. Psychologický rozbor pana Brookse mi připadne hodně dobře podaný. Je to jeden z těch, které bych mohl sledovat vícekrát. " irigi na www.csfd.cz




Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

CINEMAX * 20,30 * dráma DYMOVÉ SIGNÁLY
CS FILM * 22,00 * komédia PŘEDNOSTA STANICE
HBO * 23,05 * dráma MAGNÓLIA

Krásny večer!


pridajte sa k nám : TV TIPY NA FACEBOOKU

Žádné komentáře:

Okomentovat