Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

17.4.2016 * ČT2 * 21,45 * KUPEC BENÁTSKY


KUPEC BENÁTSKY

(2004)
ČT2 - 21,45


RÉŽIA: Michael Radford
PREDLOHA: William Shakespeare
SCENÁR: Michael Radford
HUDBA : Jocelyn Pook
HRAJÚ: Al Pacino, Jeremy Irons, Joseph Fiennes, Lynn Collins, Zuleikha Robinson


Benátky, 16. storočie. Lakomý židovský úžerník Shylock je ešte horší ako jeho zlá povesť. Nevynechá jedinú príležitosť, aby si vychutnal ťažkosti kresťanských šľachticov, ktorých núdza zavádza do jeho domu. Jedného dňa požiada úžerníka o pôžičku vážený kupec Antonio, ktorého mladý priateľ Bassanio zúfalo potrebuje peniaze, aby získal ruku milovanej Porcie. Keď však Antonio nemôže peniaze včas vrátiť, má Shylock voľnú ruku k tomu, aby si roky ponižovania a pohŕdania na nenávidenom svete vybral aj s úrokmi. Cena, ktorú má Antonio zaplatiť, má byť skutočne bolestná. Klasická divadelná hra Williama Shakespeara s novou naliehavosťou ožila v rukách režiséra Michaela Radford. Nadčasový príbeh rozpráva nielen o náhode a osude, vládnucich ľudským životom, ale aj o antisemitizme. Radford, využívajúce špičkového hereckého obsadenia a zdôrazňujúc vizuálnu krásu svojich filmových obrazov, sa vydal cestou klasickej adaptácie.

"... Herecké hvězdy a velmi dobře zpracované téma. Myslím, že kdo jiný rozumí líp Shakespearovým dramatům než Britové? Al Pacino, Jeremy Irons a Joseph Fiennes byli skvělí a přesvědčiví.   ... " depony na www.csfd.cz




Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

PRIMA COOL * 20,00 * scifi TERMINÁTOR
NOVA CINEMA * 20,00 * scifi TRANSFORMERS
ČT ART * 20,20 * dokument BOK PO BOKU
AMC * 20,40 * komédia ZELIG
KINO CS * 22,00 * komédia ŽIVOT JE PES
MARKÍZA * 23,05 * akčný SMRTONOSNÁ ZBRAŇ 3



Krásny večer!

pridajte sa k nám : TV TIPY NA FACEBOOKU

Žádné komentáře:

Okomentovat