Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

6.4.2016 * ČT ART * 21,50 * TANČIAREŇ


TANČIAREŇ

(1983)
ČT ART - 21,50


RÉŽIA: Ettore Scola
PREDLOHA: -
SCENÁR: Furio Scarpelli, Ettore Scola, Ruggero Maccari
HUDBA : Vladimir Cosma
HRAJÚ: Jean-François Perrier, Marc Berman, Monica Scattini, Jean-Claude Penchenat


Snímka Tančiareň sprostredkováva divákovi intenzívny pocit plynúceho času a histórie, v ktorom sa prelína "malý" osobný život pravidelných návštevníkov jednej typickej parížskej, predmestskej tančiarne s behom "veľkých" dejín. Film je natočený úplne bez slov. Divákovi ale všetko majstrovsky sprostredkúva pomocou syntézy hudby, tanca, pantomímy, masiek a kostýmov. V niekoľkých epizódach, odohrávajúcich sa v rozpätí takmer päťdesiatich rokov (1936-83), sú v tančiarni pripomenuté významné momenty z minulosti Francúzska a spolu s ňou vlastne aj celej Európy. K popularite snímky prispievajú početné a charakteristické melódie oných čias, vrátane šansónov Edith Piaf a pesničiek Beatles. Originálnu koncepciu tanečného rozprávania prevzal známy taliansky režisér Ettore Scola z pantomimického divadelného predstavenia, uvádzaného parížskym Le Théatre du Campagnola v roku 1981. Do filmových úloh boli obsadení priamo herci úspešnej divadelnej adaptácie, lebo zohratosť kolektívu bola v tomto prípade zárukou celosvetového úspechu filmu.


"... Naprostý meister stick. Bylo by jalové cokoliv popisovat, vyzdvihovat, zdůrazňovat. Je to naprosto ojedinělé dílo svého druhu, které je nutno vidět, aby mohlo být doceněno. ..." Aky na www.csfd.cz

Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

PRIMA MAX * 20,15 * akčný MASTER AND COMMANDER
JOJ CINEMA * 20,15 * dráma ÚTEK ZO SIBÍRI
DAJTO * 20,15 * thriller JOHN WICK
ČT1 * 21,50 * komédia ROZPUŠTĚNÝ A VYPUŠTĚNÝ
CS FILM * 22,00 * komédia ROZTOMILÝ ČLOVĚK
AMC * 22,00 * dráma KRUTOSŤ A LÁSKA
KINO CS * 22,00 * dráma VLČÍ JÁMA
DAJTO * 22,20 * akčný SMRTONOSNÁ ZBRAŇ
JOJ CINEMA * 23,55 * dráma APOCALYPTO


Krásny večer!

pridajte sa k nám : TV TIPY NA FACEBOOKU

Žádné komentáře:

Okomentovat