Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

21.4.2016 * JEDNOTKA * 20,25 * AMÉLIA Z MONTMARTRU


AMÉLIA Z MONTMARTRU

(2001)
JEDNOTKA - 20,25

RÉŽIA: Jean-Pierre Jeunet
PREDLOHA: -
SCENÁR: Guillaume Laurant, Jean-Pierre Jeunet
HUDBA : Yann Tiersen
HRAJÚ: Audrey Tautou, Mathieu Kassovitz, Rufus, Jamel Debbouze, Clotilde Mollet

Amélia žije v parížskej štvrti Montmartre, ktorá je svetom sama pre seba. Je čašníčkou v miestnom bistre, nakupuje u miestneho predavača zeleniny, zdraví susedov ako v malom meste. V jej živote sa nikdy neudialo nič zvláštneho, až na matkinu kurióznu smrť, nad ktorou Améliin otec stále smúti. Amélia by asi zostala zmierená so svojim osamelým údelom, keby jedného dňa neobjavila vo svojom byte ukrytý poklad v podobe starej krabice s pamiatkami na detstvo niekdajšieho nájomníka. Nielenže sa Amélia rozhodne po rokoch doručiť krabicu jeho majiteľovi, ale dospeje súčasne k poznaniu, že môže pomáhať zlepšiť a napravovať okolitý svet. Keď potom jedného dňa objaví človeka zbierajúceho pri staničných fotoautomatov zahodené podobizne cudzích ľudí, Amélia sa zamiluje. Trvá to ale ešte nejaký čas, než sa zoznámi s Ninom a než mu dovolí rozšifrovať jej tajomné správy.

"... Skvost mezi skvosty. Dokáže vždy neskutečně zvednout náladu. Pohodička jako hrom. Film vlastně o ničem, ale ve skutečnosti o všem. Doporučuji všem věčným pesimistům.   ... " gouryella na www.csfd.cz




Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

HBO2 * 21,45 * scifi NA HRANE ZAJTRAJŠKA
NOVA CINEMA * 21,50 * thriller VOĽNÝ PÁD
KINO CS * 22,00 * dráma HOLUBICE
NOVA * 22,10 * akčný DEMOLITION MAN
ČT2 * 22,25 * hudobný ROK ĎÁBLA


Krásny večer!

pridajte sa k nám : TV TIPY NA FACEBOOKU

Žádné komentáře:

Okomentovat