Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

21.5.2016 * ČT1 * 21,30 * GRÓF MONTE CHRISTO


GRÓF MONTE CHRISTO

(1954)
ČT1 - 21,30

RÉŽIA: Robert Vernay
PREDLOHA: Alexandre Dumas st.
SCENÁR: Georges Neveux
HUDBAJean Wiener
HRAJÚ: Jean Marais, Lia Amanda, Daniel Ivernel, Folco Lulli, Louis Seigner

Vo februári roku 1815 pripláva do prístavu Marseille dlho očakávaná loď Pharaon. Mnohí už v jej návrat ani nedúfali. Len krásna Mercedes nikdy nezapochybovala, že sa jej snúbenec Edmond Dantes vráti. Všetci s úprimnou radosťou vítajú Edmonda, ktorý priviedol loď bezpečne späť aj napriek búrke, pri ktorej zahynul kapitán Pharaona. Len Fernand, Caderousse a Villefort sa netešia zo šťastia, ktoré Dantesa postretlo. Jeden sa zožiera žiarlivosťou na Dantesovu lásku s Mercedes, ďalší sa nemôže zmieriť s tým, že po smrti kapitána prevzal úspešne velenie lode a on zostal bokom, a tretí sa bojí o svoju kariéru, pretože jeho otcovi oddanému bonapartistovi priviezol Dantes odkaz od nepriateľa štátu z Elby. Udavačský list je písaný trojakou nenávisťou a dovedie Edmonda Dantes do väzenia na ostrove If, kde by zostal až do smrti, keby sa tam nestretol s abbé Fariom a nepodarilo sa mu ... Ale tento príbeh pozná celý svet, všetky generácie si znovu a so zatajeným dychom pripomenú tento večný príbeh o zrade a pomste, s rovnako nezabudnuteľnú tvárou, ktorú grófovi Monte Cristo vtlačil Jean Marais.

"... Tohle zpracování slavného románu je určitě nejlepší a bohužel jen těžko k vidění. K takovým filmům by se TV mohli sem tam vracet. ..." golfista na www.csfd.cz


Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

ČT2 * 20,00 * thriller ZAJTRAJŠOK NIKDY NEZOMIERA
PRIMA * 20,15 * komédia PO ČOM ŽENY TÚŽIA
KINO CS * 20,30 * komédia PÁN A SLUHA
JOJ * 20,35 * komédia MARLEY A JA
PLUS * 20,35 * thriller DEJA VU
FILM+ *22,15 * thriller PRÍSĽUBY Z VÝCHODU 
NOVA * 22,30 * akčný POSLEDNÝ SKAUT
NOVA CINEMA * 00,00 * thriller LEON

Krásny večer!

pridajte sa k nám : TV TIPY NA FACEBOOKU

Žádné komentáře:

Okomentovat