Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

23.5.2016 * DVOJKA * 22,40 * ROCCO A JEHO BRATIA


ROCCO A JEHO BRATIA

(1960)
DVOJKA - 22,40

RÉŽIA: Luchino Visconti
PREDLOHA: -
SCENÁR: Luchino Visconti, Suso Cecchi D'Amico
HUDBANino Rota
HRAJÚ: Alain Delon, Renato Salvatori, Annie Girardot, Katina Paxinou

Realistická panoráma talianskej spoločnosti ponúka prenikavú spoločensko-kritickú analýzu hospodárskych premien krajiny na začiatku šesťdesiatych rokov a sleduje ich dopad na tradičné hodnoty a rodinu. Príbeh sa začína presídlením vdovy Rosarie a jej štyroch synov z chudobného vidieckeho juhu do priemyselného a bohatého Milána. Najstarší syn Vincenzo už pred časom odišiel na sever za prácou, aby pripravil všetko potrebné pre príchod ostatných členov rodiny. Začiatky v novom prostredí však nie sú ľahké a každý z bratov sa s životnými podmienkami vyrovnáva inak. Príbeh sa zameriava na dramatický konflikt bratov, moderného Kaina a Ábela, prostredníctvom osudov ostatných členov rodiny však zároveň zachytáva rôzne spoločenské postoje doby. Na MFF v Benátkach film získal Zvláštnu cenu poroty a Cenu FIPRESCI.

"... Dramatická podívaná trvající skoro tři hodiny o osudech venkovské rodiny ve velkoměsě. Alan Delon je zde ve své kůži. ..." terva na www.csfd.cz


Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

KINO CS * 20,00 * komédia POSLEDNÍ MUŽ
NOVA * 20,20 * komédia DĚDICTVÍ, ANEB KURVAHOŠIGUTNTAG
CINEMAX * 21,45 * DRáMA HOTEL RWANDA
KINO CS * 22,00 * dráma TAJEMSTVÍ KRVE
ČT2 * 23,20 * dráma PANI BROWNOVÁ

Krásny večer!

pridajte sa k nám : TV TIPY NA FACEBOOKU

Žádné komentáře:

Okomentovat