Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

18.9.2016 * ČT2 * 21,45 * ... A SPRAVODLIVOSŤ PRE VŠETKÝCH


... A SPRAVODLIVOSŤ PRE VŠETKÝCH

(1979)
ČT2 - 21,45


RÉŽIA: Norman Jewison
PREDLOHA: -
SCENÁR: Valerie Curtin, Barry Levinson
HUDBADave Grusin
HRAJÚ: Al Pacino, Jack Warden, John Forsythe, Lee Strasberg, Jeffrey Tambor, Christine Lahti


Veterán medzi americkými režisérmi a producentmi, tvorca kanadského pôvodu Norman Jewison (nar. 1926) má na svojom konte mnohé pozoruhodné filmy, z ktorých sa sluší pripomenúť aspoň detektívku s rasovým podtextom V žiare noci (1967), muzikály Fidlikant na streche (1971) a Jesus Christ Superstar (1973) či romantickú komédiu Pod vplyvom splnu (1987). Trochu opomenutým titulom v jeho tvorbe je trpký pohľad do fungovania amerického súdneho systému A spravodlivosť pre všetkých (1979). Scenáristická a v tej dobe tiež manželská dvojica Valerie Curtinová a Barry Levinson (neskorší režisér Rain Mana) nezvolila pre svoju snímku ponúkajúce sa formu pesimistickej drámy, ale naopak využila mnoho drsne komických prvkov, ktoré vydarene podčiarkujú grotesknú absurditu celého systému. Ideálneho predstaviteľa pre úlohu advokáta Kirklanda našli tvorcovia v Alovi Pacinovi, ktorý už predtým stelesnil obdobnú postavu urputne bojujúceho idealistu (policajt Serpico v rovnomennom Lumetovom filme). Pacino bol tiež za svoj výkon náležite ocenený. Okrem nominácií na Oscara a na Zlatý glóbus dostal ešte hereckú cenu (ex aequo) na MFF v Karlových Varoch. V úlohe Kirklandovho dedka sa objavuje v jednej zo svojich posledných rolí preslávený herecký pedagóg Lee Strasberg.


"... Jednoznačně nejlepší film o soudech a právnících, který jsem měla možnost shlédnout. Al Pacino je bezchybný, to, co předvádí, zejména na konci v úvodní řeči, se moc často nevidí. Tomu se říká herecký koncert, který je navíc podložený výborným scénářem... Co víc si přát? ..." galadriel na www.csfd.cz



Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

HBO * 20,00 * animovaný V HLAVE
ČT2 * 20,00 * krimi LOVEC HLÁV
PRIMA COOL * 20,00 * fantasy BARBAR CONAN
CS FILM * 20,00 * komédia ČERNÍ BARONI
ČT1 * 21,30 * dráma SAMOTÁŘI
FILM+ * 22,00 * dráma PRÍSĽUBY Z VÝCHODU
FILMBOX PREMIUM * 22,00 * dráma V BRUGÁCH
CINEMAX * 22,10 * dráma KONFERENCIA VO WANNSEE
MARKÍZA * 23,00 * akčný BAD BOYS
FILMBOX PLUS * 23,20 * dráma DIPLOMOVÁ PRÁCA
CINEMAX2 * 23,35 * thriller ROZHOVOR
CINEMAX * 23,45 * thriller OŠETROVATEĽ
FILMBOX PREMIUM * 23,50 * komédia PIRÁTI NA VLNÁCH

Krásny večer!

pridajte sa k nám : TV TIPY NA FACEBOOKU

Žádné komentáře:

Okomentovat