Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

8.9.2016 * ČT2 * 22,15 * AGORA


AGORA

(2009)
ČT2 - 22,15


RÉŽIA: Alejandro Amenábar
PREDLOHA: -
SCENÁR: Alejandro Amenábar, Mateo Gil
HUDBADario Marianelli
HRAJÚ: Rachel Weisz, Max Minghella, Oscar Isaac, Ashraf Barhom, Michael Lonsdale


Píše sa rok 391 po Kristovi a Egypt sa nachádza pod nadvládou upadajúceho rímskeho impéria. Násilné, náboženské nepokoje prenikajú ulicami Alexandrie až za brány slávnej mestskej knižnice. V jej múroch zostáva uväznená aj vynikajúca astronómka a filozofka Hypatia (Rachel Weisz), ktorá je aj so svojimi vernými stúpencami odhodlaná knižnicu brániť. Dvaja muži sú ale odhodlaní bojovať nielen o záchranu všetkej múdrosti antického sveta, ale aj o lásku krásnej Hypatie. Vtipný, bohatý a privilegovaný Orestes (Oscar Isaac) a Davus (Max Minghella), mladý otrok, ktorý sa zmieta medzi tajnou láskou k svojej pani a vidinou slobody, ktorú by získal, keby sa pridal k nepriateľským kresťanom ... Film Agora rozpráva nielen o múdrej Hypatii a jej živote, ale aj o dobe, keď zo starovekých chrámov odchádzali starí bohovia a nastupovala nové náboženstvá.

"... Velkopelé! Velkolepá výprava, velkolepé herecké výkony, velkolepý scénář a ještě velkolepější hudba. Velkolepé!   ..." Beckett51 na www.csfd.cz



Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

CINEMAX * 20,00 * dráma MALENA
AMC * 20,10 * dráma NIE SOM BLAZON
ČT1 * 21,00 * komédia UTRPENÍ MLADÉHO BOHÁČKA
DVOJKA * 23,45 * komédia HORŠIE AKO SMRŤ

Krásny večer!

pridajte sa k nám : TV TIPY NA FACEBOOKU

Žádné komentáře:

Okomentovat