Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

20.9.2016 * PLUS * 20,30 * CESTA DO ZATRATENIA


CESTA DO ZATRATENIA

(2002)
PLUS - 20,30


RÉŽIA: Sam Mendes
PREDLOHA: -
SCENÁR: David Self
HUDBAThomas Newman
HRAJÚ: Tom Hanks, Paul Newman, Jude Law, Jennifer Jason Leigh, Stanley Tucci, Liam Aiken, Daniel Craig


Titul "Road to Perdition" možno chápať v dvoch významoch. Perdition je meno mesta, do ktorého ide Michael Sullivan (Tom Hanks) so svojím synom Michaelom Sullivanom jr. (Tyler Hoechlin). Perdition - zatratenie - je tiež eufemizmus pre peklo. A Sullivan senior spoznáva, že si zvolil životnú cestu vedúcu do pekiel. Modlí sa, aby svojho syna od takej cesty uchránil. Je rok 1931, doba veľkej hospodárskej krízy. Michael Sullivan, nájomný vrah, pracuje pre írsky gang. Do jeho života vstúpi pán John Rooney (Paul Newman). Zachráni mu život skôr, než si Michael Sullivan vôbec uvedomí, že ide o krk. Pán Rooney je pre Sullivana seniora vzorom. To isté k svojmu otcovi cíti Sullivan junior. Annie Sullivanová (Jennifer Jason Leigh) svojho muža veľmi miluje. Nepýta sa ho na jeho prácu. Má sa dobre a je za to vďačná, ale často má strach. Bojí sa o deti. Avšak práca zasiahne do života Sullivanovej rodiny. Zomiera manželka Annie a ich starší syn. Michael Sullivan sa s druhým synom vydáva na cestu odplaty a vyrovnania.

"... Nejlepší film Sama Mendese a naprostá špička v žánru gangsterek. Netypické obsazení Hankse jako temného hrdiny je ideálním protipólem k Newmanovu tragickému bossovi a jeho cesta, na které neohroženě kosí nepřátele v čele s dokonale slizkým Lawem, je navíc nasnímaná úžasnou kamerou (viz nezapomenutelný příjezd do Chicaga) a podpořena působivou hudbou. Nedoceněný film. ..." novoten na www.csfd.cz



Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

NOVA CINEMA * 20,00 *thriller SMRTIACA EPIDÉMIA
AMC * 20,30 * komédia SVE TVÁRE LÁSKY
CINEMAX 2 * 20,30 * dráma MANDARÍNKY
CS FILM * 22,00 * komédia ČESKÝ SEN
ČT1 * 22,05 * krimi POIROT - HALLOWEEN
PRIMA MAX * 22,50 * komédia BORAT
CINEMAX * 23,05 * thriller DVOJNÍK
Krásny večer!

pridajte sa k nám : TV TIPY NA FACEBOOKU

Žádné komentáře:

Okomentovat