Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

24.10.2016 * DVOJKA * 22,30 * SOPHIINA VOĽBA


SOPHIINA VOĽBA
(1982)
DVOJKA - 22,30


RÉŽIA: Alan J. Pakula
PREDLOHA: William Styron
SCENÁR: Alan J. Pakula
HUDBA: Marvin Hamlisch
HRAJÚ: Meryl Streep, Kevin Kline, Peter MacNicol, Rita Karin, Stephen D. Newman

Adaptácia bestselleru Williama Styrona o hrôzach koncentračného tábora. Príbeh poľskej katolíčky Sofie, ktorú počas 2. svetovej vojny nacistickí vojaci prichytili s kontrabandom šunky. Sofia je za svoj priestupok poslaná do koncentračného tábora a tu prichádza o obe deti. Hoci vojnu prežije a odsťahuje sa do New Yorku, je navždy poznačená. Novú chuť do života nachádza až vďaka Nathanovi, americkému židovi, ktorý je posadnutý všetkým, čo sa týka holocaustu. Spolu sa nasťahujú do obytného domu, kde sa zoznámia s dospievajúcim Stingom. Stingo sníva o tom, že raz sa stane spisovateľom a príbeh Sofie a Nathana mu učaruje. Meryl Streepová získala za stvárnenie hlavnej hrdinky Sofie Oscara.

"... Bravúrna adaptácia výbornej predlohy. Jeden z tých filmov, po ktorých zhliadnutí mám chuť vykrikovať veci ako "Taký dobrý film som už dávno nevidel!", alebo "Takéto silné filmy sa už dnes netočia!". Bezchybný scenár, sústredená réžia a famózne herecké výkony hlavných troch predstaviteľov - hlavne Meryl tu hrá jednu zo svojich životných rolí, ale aj Kevin Kline je strhujúci a MacNicol, hoci je len prihrávač a pozorovateľ, sa takisto nestratí. ..." Cervenak na www.csfd.cz



Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

PRIMA MAX * 20,15 * komédia HONBA ZA DIAMANTOM
DAJTO * 20,15 * thriller TANGO A CASH
JEDNOTKA * 20,25 * dráma EVA NOVÁ
FILMBOX PREMIUM * 21,00 * akčný JEDNOTKA PRÍLIŠ RÝCHLEHO NASADENIA
CINEMAX * 22,00 * dráma FRIDA
HBO * 22,00 * scifi MARŤAN
FILM EUROPE * 22,00 * dráma JEDEN MUSÍ Z KOLA VON 
ČT2 * 00,00 * dráma HLAVA XXII

Krásny večer!

pridajte sa k nám : TV TIPY NA FACEBOOKU

Žádné komentáře:

Okomentovat