Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

7.10.2016 * ČT ART * 22,25 * DALEKÁ CESTA


DALEKÁ CESTA

(1948)
ČT ART - 22,25


RÉŽIA: Alfréd Radok
PREDLOHA: -
SCENÁR: Alfréd Radok
HUDBA : Jiří Sternwald
HRAJÚ: Blanka Waleská, Otomar Krejča st., Viktor Očásek, Zdeňka Baldová, Eduard Kohout, J. O. Martin, Josef Chvalina, Anna Vaňková, Jiří Plachý st., Saša Rašilov st., Jiří Spirit, Rudolf Deyl ml.


Mladá židovská lékařka se na počátku okupace provdá za „rasově čistého“ českého kolegu, aby si zachránila život. Její rodiče se však už nepodaří zachránit, jsou zavlečeni s prvními transporty lidí do terezínského ghetta… Film Daleká cesta natočil slavný divadelní režisér Alfréd Radok v roce 1948. Film se promítal jen krátce v mimopražských kinech, v době nastupující totality se nesetkal s přízní tehdejších schvalovacích orgánů a byl proto uložen do archivu. O to větší úspěch však měl v zahraničí, sklízel nadšené ohlasy po celé Evropě i Americe. Televizní premiéru měl film až v roce 1991. Filmová balada vyniká moderní střihovou skladbou, expresionistickým obrazovým pojetím kameramana Josefa Střechy a znepokojivou hudbou Jiřího Sternwalda. Mimořádně působivé drama neztratilo ani po letech svůj silný emotivní náboj. Zaujme i netradičním hereckým obsazením a vynikajícími hereckými výkony Blanky Waleské, Otomara Krejči, Zdeňky Baldové a Eduarda Kohouta.

"... Spolu s OBCHODEM NA KORZE nejlepší český film pojednávající o holocaustu. Filmařsky natolik brilantní, že přeběhl svoji dobu o několik let. ... " Lima na www.csfd.cz


Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

CINEMAX * 20,00 * thriller CARRIE
PRIMA MAX * 20,15 * komédia SKROTENIE ZLEJ ŽENY
NOVA * 20,20 * thriller PODFUKÁRI
HBO * 21,45 * akčný MAD MAX: ZBESILÁ CESTA
CS FILM * 22,00 * komédia POSLUŠNÉ HLÁSÍM
NOVA  * 22,35 * akčný EXPENDABLES 2
PRIMA MAX * 22,25 * thriller 127 HODÍN

Krásny večer!

pridajte sa k nám : TV TIPY NA FACEBOOKU

Žádné komentáře:

Okomentovat