Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

3.12.2016 * ČT2 * 21,40 * ROSEMARYINO DIEŤA


ROSEMARYINO DIEŤA

(1968)
ČT2 - 21,40


RÉŽIA: Roman Polanski
PREDLOHA: Ira Levin
SCENÁR: Roman Polanski
HUDBA : Krzysztof Komeda
HRAJÚ: Mia Farrow, John Cassavetes, Ruth Gordon, Sidney Blackmer


Vynikajúca adaptácia známej rovnomennej knižnej predlohy. Príbeh Rosemary (Mia Farrow) - mladého dievčaťa z Omahy, ktoré žije na Manhattane so svojím manželom (Cassavetes), hercom túžiacim po sláve a úspechu - je rozprávaný jej očami. Manželia hľadajú byt. Ich nový domáci je k nim možno až veľmi milý. Jednej noci má Rosemary po večierku u domácich hrozný sen: zdalo sa jej, že bola zavlečená do akejsi orgiastickej spoločnosti, pripútaná na lôžko a znásilnená akýmsi netvorom. Celý rad okolností, ktoré sprevádzajú jej tehotenstvo ju čoraz častejšie nútia zamýšľať sa nad tým, že možno to nebol strašný sen, ale ešte hroznejšia skutočnosť.


"... I po těch letech stále mrazivé a působivé. Mia Farrow svou roli ztvárnila dokonale. Tento film se stal základem pro mnoho dalších hororů, ve kterých nejde ani tak o akci či nějaké nechutnosti, ale o pořádnou atmosféru, která se zažere až pod kůži. Dokonce, domnívám se, že to způsobil film, jsem měl celou noc po shlédnutí velice nepříjemné sny. ... " TheRaven na www.csfd.cz

Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

JOJ CINEMA * 20,15 * thriller LOOPER
NOVA * 20,20 * fantasy HARRY POTTER A DARY SMRTI 1.
MARKÍZA * 20,30 * animovaný LEGO PRÍBEH
AMC * 20,30 * dráma JERRY MAGUIRE
PLUS * 20,30 * dráma MILIONÁR Z CHATRČE
ČT1 * 21,40 * komédia NENAPRAVITEĽNÝ
ČT ART * 22,50 * dráma TÚŽBA, OPATRNOSŤ

Krásny večer!

pridajte sa k nám : TV TIPY NA FACEBOOKU

Žádné komentáře:

Okomentovat