Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

21.1.2017 * ČT art * 22,15 * Melancholia


Melancholia

(2011)
ČT art - 22,15


Réžia: Lars von Trier
Predloha: -
Scenár: Lars von Trier
Hudba : Kristian Eidnes Andersen
Hrajú: Kirsten Dunst, Charlotte Gainsbourg, Kiefer Sutherland, Charlotte Rampling, Udo Kier, Alexander Skarsgård, Stellan Skarsgård


Film Melancholia dánskeho režiséra Larsa von Triera rozpráva uhrančivý príbeh dvoch sestier (Kirsten Dunst a Charlotte Gainsbourg), z ktorých tá mladšia sa práve vydáva a stáva čerstvou matkou. Svadobné veselie sa odohráva na starobylom vidieckom sídle a všeobecnú sviatočnú náladu zakalí náhla hrozba v podobe červenej planéty, ktorá vystúpila spoza slnka a s ktorou hrozí Zemi bezprostredná zrážka. Režisér Trier je povestný precízne gradovanou atmosférou s neočakávanými zápletkami i zvratmi, ktoré ústia do ešte neočakávanejšieho konca. Povestný je aj náročným vedením hercov - najmä herečiek, z ktorých sa práve v Melancholii v hlavných úlohách predstaví plavovlasá kráska Kirsten Dunst, známa napríklad z veľkofilmu Spider-Man či historickej snímky Marie Antoinetta, a démonická Charlotte Gainsbourg, ktorá omráčila divákov i kritikov svojim suverénnym herectvom v Trierovom predchádzajúcom a značne šokujúcom mystériu Antikrist.


"... Predtucha smrti je strašlivejšia, než smrť samotná. Masaker! ... " sochoking na www.csfd.cz

Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

PRIMA * 20,15 * komédia KÚPILI SME ZOO
NOVA * 20,20 * scifi IRON MAN 2
JEDNOTKA * 20,25 * dráma VÝMENA
KINO SVET * 21,50 * dokument DUCH DOBY - STÁLE VPRED
CINEMAX2 * 22,10 * dráma POBREŽNÉ SPRÁVY
JOJ CINEMA * 22,20 * akčný ŽELEZNÉ SRDCE
CINEMAX * 22,45 * dráma DYM

Krásny večer!

pridajte sa k nám : TV TIPY NA FACEBOOKU

Žádné komentáře:

Okomentovat