Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

24.2.2017 * ČT2 * 22,05 * Zbohom, láska moja

ČT2 - 22,05


Réžia: Edward Dmytryk
Predloha: Raymond Chandler
Scenár: John Paxton
Hudba : Roy Webb
Hrajú: Dick Powell, Claire Trevor, Anne Shirley, Otto Kruger, Mike Mazurki


Súkromný detektív Phil Marlowe je najatý neznámym mužom ako svedok pri odovzdaní výkupného za ukradnutý šperk. Zdanlivo rutinný prípad sa však nečakane skomplikuje, keď sa ukáže, že prišiel na dohodnuté miesto neskoro. Muž, ktorý tu na neho mal čakať, bol niekým zákerne zabitý. Pri pátraní po vrahovi Marlowe narazí hneď na celé klbko zdanlivo nesúvisiacich podozrivých okolností, do cesty sa mu pripletie pár zlodejov šperkov, veštkyňa, rovnako ako objaví ďalšie vraždy a korupciu... Jeden z najlepších detektívnych románov klasika americkej drsnej školy Raymonda Chandlera previedol do filmovej podoby režisér Edward Dmytryk. Ten sa do diváckeho povedomia zapísal predovšetkým ako rozprávač silných, dramatických príbehov (Vzbura na lodi Caine, Raintree County, Zlomené kopije, Mladé levy, Warlock, Pod kopytami stád). Hollywoodsky herec Dick Powell bol prvým predstaviteľom Phila Marlowea.


"... Drsná škola americké detektivky může být důstojně převedená na filmové plátno snad jenom černobíle. Profesionálně, lehce, jen jako by mimochodem natočený film bez slabin. Přitom budí dojem, že se při jeho natáčení nikdo ani příliš nenamáhal. ... " Aky na www.csfd.cz

Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

CS FILM * 20,00 * komédia PŘEDNOSTA STANICE
DAJTO * 20,15 * komédia MUŽI V ČIERNOM
PRIMA MAX * 20,15 * thriller MAGNUM FORCE
AXN * 21,00 * thriller SHERLOCK: OHAVNÁ NEVESTA
AMC * 21,05 * scifi HVIEZDNA BRÁNA
ČT ART * 21,10 * dráma BÍLÁ NEMOC
JOJ CINEMA * 22,05 * dráma ŽELEZNÉ SRDCE
ČT2 * 23,40 * dráma MENO RUŽE
HOROR FILM * 00,00 * horor JAZERO SMRTI

Krásny večer!

Žádné komentáře:

Okomentovat