Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

19.9.2017 * ČT2 * 21,55 * Tichá bolest

ČT2 - 21,55


Réžia: Martin Hollý ml.
Predloha: -
Scenár: Jiří Křižan
Hudba : Svatopluk Havelka
Hrajú: Rudolf Hrušínský, Ivan Jiřík, Vítězslav Jandák, Miroslav Táborský, Martin Dejdar, Jiří Pomeje, Jiří Langmajer, Daniel Landa, Marie Durnová, Radan Rusev, Pavel Zedníček, Stanislav Zindulka, Valentina Thielová, Jiří Datel Novotný, Tomáš Juřička, Jan Vlasák, Monika Žáková, Václav Svoboda, Ivana Chýlková


Balada o čiernych barónoch, túžbe po slobode a vôni slivovice. Film "Tichá bolest" sa vracia do 50. rokov, poznačených ľudskými tragédiami a utrpením. Podľa autobiografického scenára Jiřího Křižana ho v roku 1990 natočil režisér Martin Hollý. Rozpráva príbeh Janka Kadavého, ktorého otec v roku 1949 zatknutý, odsúdený a popravený ako "triedny nepriateľ". Matka krátko nato zomrela a Jankovi ostal iba dedko. Dej filmu sa odohráva v dvoch časových rovinách a akoby sa "rozpadá" na tragikomické epizódy vojenskej služby pri pétépákoch a na trpké spomienky z detstva, plné ústrkov zo strany spolužiakov i dospelých. Jediným svetlým bodom Jankových spomienok je dedko. Múdry a poctivý starý muž, ktorý ho po smrti rodičov v malej valašskej dedine vychoval.


"... Nemá cenu psát nějaká velká slova. To se musí vidět! ..." viperblade na www.csfd.cz

Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

NOVA CINEMA * 20,00 * western VTEDY NA ZÁPADE
FILMBOX PREMIUM * 21,00 * dráma VNÚTRI LLEWYNA DAVISA
ČT ART * 21,05 * komédia TIENE V RAJI
CS FIM * 22,00 * dráma KOČÁR DO VÍDNĚ
CINEMAX * 22,40 * thriller TALENTOVANÝ PÁN RIPLEY

Krásny večer!

pridajte sa k nám : TV TIPY NA FACEBOOKU

Žádné komentáře:

Okomentovat