Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

3.9.2017 * Jednotka * 22,05 * Záhrada


Záhrada

(1995)
Jednotka - 22,05

Réžia: Martin Šulík
Predloha:
Scenár: Ondrej Šulaj, Martin Šulík, Marek Leščák
Hudba : Vladimír Godár
Hrajú: Marián Labuda st., Roman Luknár, Zuzana Šulajová, Jana Švandová, Katarína Vrzalová, Dušan Trančík, Ján Melkovič, Stanislav Štepka, František Kovár, Marta Rašlová, Marián Labuda ml.

Poeticky ladený film o mladom mužovi hľadajúcom samého seba a smerovanie svojho života. Pôvodný televízny film. Jeho hlavný hrdina, mladý učiteľ Jakub si vo svete relativizovaných mravných hodnôt hľadá vlastnú identitu a miesto v živote. Na tridsiatnika Jakuba sa začne valiť jeden problém za druhým. Nevie vyriešiť svoj vzťah s vydatou Terezou, práca ho neuspokojuje, nerozumie si s otcom, s ktorým žije v spoločnom byte. Jakub sa rozhodne zmeniť svoj život a odchádza na pár dní do opusteného domu starého otca na vidieku. Pomocou zápiskov starého otca znovu objavuje jednoduché veci, na ktoré už dávno zabudol. Učí sa kosiť trávu, orezávať stromy, piecť chleba. Spozná záhadnú Helenu, ktorá zmení jeho život.

"... Nádherný film. Řekla bych, nejkrásnější porevoruční slovenský film. Kdykoliv se na něj dívám, mám chuť takovou zahradu navštívit a žít tam. Tam najdete asi ten "smysl života". ... " Billie777 na www.csfd.cz


Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

DVOJKA * 21,20 * dráma DODESKADEN
ČT2 * 21,40 * dráma HORKÝ MESIAC
CINEMAX * 21,40 * thriller SUBURRA
ČT1 * 22,10 * krimi STRACH
FILMBOX PREMIUM * 22,30 * dráma RAY

Krásny večer!

pridajte sa k nám : TV TIPY NA FACEBOOKU

Žádné komentáře:

Okomentovat