Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

12.12.2017 * ČT art * 20,20 * Kaos


Kaos

(1984)
ČT art - 20,20


Réžia: Paolo Taviani, Vittorio Taviani
Predloha: Luigi Pirandello
Scenár: Tonino Guerra
Hudba : Nicola Piovani
Hrajú: Margarita Lozano, Claudio Bigagli, Omero Antonutti, Franco Franchi


Štyri tváre Sicílie. Taliansky film natočený na motívy Noviel na celý rok Luigiho Pirandella. Prológ: vysoko v skalách chytia pastieri krkavca, sediaceho ako samička na vajciach. To je pre nich dôvod, aby vtáka začali týrať. Hádžu po ňom vajcia a nakoniec mu na krk uviažu zvonec. Krkavec krúži nad krajinou, zo svojej výšky pozoruje "chaos" ľudských životov a duší. A tam, kam zamieri svoj let, sa štyrikrát odohrá príbeh ... "Som synom Chaosu. Nie prenesene, úplne skutočne. Narodil som sa v dedine blízko hustého lesa, ktorému miestni ľudia hovorili Cavus, čo je nárečová skomolenina gréckeho slova "chaos". "Týmito slovami Luigiho Pirandello je uvedený film Kaos Paola a Vittoria Tavianiových. Štyri príbehy filmu, jeho prológ a epilóg, prevzali tvorcovia z Pirandellovho rozsiahleho cyklu Novely na celý rok (písal ich v rokoch 1901-1919, súhrnne vyšli roku 1922), ktorý mal podať čo najcelistvejší obraz Sicílie a všetkých tamojších spoločenských vrstiev.



"... Ani po měsíci od shlédnutí pořád nemůžu najít ta správná slova. Snad jde říci, že země se pohnula. ... Obrovská emocionální nálož. ... " Morien na www.csfd.cz

Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

Cinemax2 * 20,30 * dráma TÚŽBA PO ŽIVOTE
CS film * 22,00 * dráma BÍLÁ NEMOC
Cinemax2 * 22,25 * dobrodružný AGUIRRE, HNEV BOŽÍ
JOJ Cinema * 23,55 * dráma 12 ROKOV OTROKOM
Nova Cienma * 23,55 * thriller TVÁROU V TVÁR




Krásny večer!

pridajte sa k nám : TV TIPY NA FACEBOOKU

Žádné komentáře:

Okomentovat