Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

26.2.2018 * ČT2 * 21,40 * Posledné údolie

ČT2 - 21,40


Réžia: James Clavell
Predloha: J.B. Pick
Scenár: James Clavell
Hudba : John Barry
Hrajú: Michael Caine, Omar Sharif, Florinda Bolkan, Nigel Davenport, Per Oscarsson


Krajinou zdevastovanou zúriacou tridsaťročnou vojnou uteká potulný Vogel (O. Sharif). V zabudnutom cípe bavorských Álp nachádza dedinu nedotknutú vojnovou vravou. Čoskoro sa však zjavuje malý vojenský oddiel vedený Kapitánom (M. Caine), namiesto obvyklého drancovania sa však bitkami zocelený muž rozhodne stráviť tu pokojnú zimu a nabrať sily pred ďalším ťažením. V dedine tak panuje krehké prímerie - ako vojaci tak miestni obyvatelia sa musia navzájom rešpektovať, pretože obe strany sa paradoxne potrebujú. Skryto však dochádza k vyhrocovaniu vzťahov, ktoré vedie po odchode vojakov k boju o moc a nielen symbolické vybavovanie účtov - či už v rovine medziľudských či cirkevných vzťahov.



"... Zbídačelá Evropa v období třicetileté války vytváří správnou atmosféru pro vykreslení všech charakterů. Je to nádherný film o tom, jak naprosto odlišné skupiny lidí (vojsko žoldáků a obyvatelé vesnice) musí v zájmu přežití komunikovat.   ... " Brouk na www.csfd.cz

Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

Film Europe * 22,00 * dráma LEVIATAN
Filmbox Premium * 22,35 * MILLION DOLLAR BABY
Cinemax2 * 23,30 * dráma TWIN PEAKS

Krásny večer!

Žádné komentáře:

Okomentovat