Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

1.3.2018 * Film+ * 22,00 * Gangy New Yorku

Film+ - 22,00


Réžia: Martin Scorsese
Predloha: -
Scenár: Jay Cocks, Steven Zaillian, Kenneth Lonergan
Hudba : Howard Shore
Hrajú: Leonardo DiCaprio, Daniel Day-Lewis, Cameron Diaz, Jim Broadbent

Film Martina Scorseseho Gangy New Yorku sa odohráva v 60. rokoch 19. storočia na juhu Manhattanu. Občianska vojna je v plnom prúde a Amerika stojí na pokraji chaosu. Pre chudobných obyvateľov New Yorku to však nie je jediná vojna - druhá sa odohráva priamo v uliciach za ich oknami. Ich domovom je štvrť Five Points - jedna z najchudobnejších štvrtí v celej Amerike, ktorá je sužovaná neustálymi boji medzi znepriatelenými gangmi, usilujúcimi o nadvládu v uliciach. Štvrť plná biedy a zločinu, ktorá sa stala magnetom pre aktivity podsvetia. V tomto období nespútanej kriminality a korupcie v najvyšších kruhoch mestskej správy sa odohráva príbeh mladého írskoamerického prisťahovalca Amsterdama Vallona (Leonardo DiCaprio). Ten sa po pätnásťročnom pobyte vo väzení vracia do Five Points, aby tu pomstil smrť svojho otca, ktorú má na svedomí mocný šéf protiprisťahovaleckého gangu William Cutting, prezývaný Bill the Butcher (Daniel Day-Lewis). Amsterdam vie, že prvým krokom k splneniu jeho úlohy je prienik do užšieho okruhu Billyho priateľov. Problémy sa ale stupňujú, keď sa zoznámi s tajomnou vreckárkou Jenny Everdeane (Cameron Diaz), ktorej dokonalou samostatnosťou a neprehliadnuteľným pôvabom je očarený. Jenny má však aj svoju minulosť, čo nečakane skomplikuje jeho plán. Amsterdamova cesta sa postupne mení na boj o osobné prežitie a nájdenie útočiska pre jeho ľud. Počas veľkých pouličných búrok v roku 1863, ktoré sa stali najdramatickejšie kapitolou v dejinách amerických mestských nepokojov, dosahuje jeho zápas s osudom svoj vrchol.


"... Mistrovské dílo hodné režiséra Scorseseho formátu. A také film, který mne naučil mít rád Leonarda DiCapria...   ... " skejpro na www.csfd.cz

Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

Prima MAX * 20,00 * komédia ROZPUŠTĚNÝ A VYPUŠTĚNÝ
Cinemax * 20,00 * komédia HANA A JEJ SESTRY
AMC * 20,35 * akčný SUPERPOLIŠ
Prima MAX * 21,10 * dráma VOJNA ROSEOVCOV
Film Europer * 22,00 * dráma ŽIVOT ADÉLE

Krásny večer!

pridajte sa k nám : TV TIPY NA FACEBOOKU

Žádné komentáře:

Okomentovat