Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

29.3.2018 * ČT art * 20,20 * Posledné pokušenie Krista

ČT art - 20,20


Réžia: Martin Scorsese
Predloha: Nikos Kazantzakis
Scenár: Paul Schrader
Hudba : Peter Gabriel
Hrajú: Willem Dafoe, Harvey Keitel, Verna Bloom, Barbara Hershey

Posledné pokušenie Krista pojednáva o duševne rozpoltenom človeku, hľadajúcom životné poslanie, čo je častá téma Scorseseho hrdinov. Ježiš pochybuje o sebe samom a vzpiera sa úlohe, ku ktorej je predurčený Bohom. Nechce byť vyvoleným, a keď sa rozhodne predsa len naplniť svoj osud, dopustí sa mnohých omylov a chýb. Ani na kríži nie je bývalý tesár úplne presvedčený, že zvolil správnu cestu; musí vo sne prežiť zvyšok života ako obyčajný človek, aby sa s konečnou platnosťou presvedčil, že je a že chce byť Mesiášom. Navyše pochopí, že sebaobetovania bude mať zmysel, len ak bude dobrovoľné. Predstaviteľ Ježiša Willem Dafoe dokonale vystihol rozporuplnosť postavy: jeho tvár sa prízemne rozkošnícky usmieva a vzápätí má mystický výraz, bojovné správanie sa strieda s krehkou, takmer detskou zraniteľnosťou a bezbrannosťou. Z postavy tryská nadpozemská sila a hneď ju obchádzajú mdloby z vyčerpania.


"... Tí, ktorí sú odkojení konzervatívnym videním Nového zákona, a nechcú si skaziť dojem, nech radšej tento film nepozerajú ! Tí, ktorí sa chcú hlbšie zamyslieť nad osobou Ježiša Krista v jeho ľudskej podobe s jeho ľudskými črtami a zmýšľaním - vrelo doporučujem ! ..." ripo na www.csfd.cz

Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

ČT2 * 21,55 * dráma SMRT SI ŘÍKÁ ENGELCHEN
JOJ Cinema * 22,00 * dráma CENA SLOBODY
Film Europe * 22,00 * dráma LEVIATAN
Cinemax2 * 22,05 * dráma BEZSTAROSTNÁ JAZDA
Prima Cool * 22,15 * krimi PULP FICTION
Filmbox Plus * 22,35 * akčný PREPADOVKA
HBO3 * 22,55 * vojnový HACKSAW RIDGE: ZRODENIE HRDINU
Nova Cinema * 23,30 * komédia JEDNOTKA PRÍLIŠ RÝCHLEHO NASADENIA
Cinemax2 * 23,40 * scifi EQUILIBRIUM



Krásny večer!

pridajte sa k nám : TV TIPY NA FACEBOOKU

Žádné komentáře:

Okomentovat