Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

29.4.2018 * ČT art * 21,35 * Maltézsky sokol

ČT art - 21,35


Réžia: John Huston
Predloha: Dashiell Hammett
Scenár: John Huston
Hudba : Adolph Deutsch
Hrajú: Humphrey Bogart, Mary Astor, Gladys George, Peter Lorre, Barton MacLane


Súkromný detektív Sam Spade prijíma od pôvabnej klientky zákazku, ktorá ho postaví nielen do úlohy podozrivého z vraždy svojho spoločníka, ale predovšetkým do čela nemilosrdného lovu na čierneho sokola, ktorý je kľúčom k obrovskému majetku. V tvrdej hre o peniaze aj o život kľučkuje pred podozrievavou políciou, chladnokrvne kombinuje so záujmami gangsterského klanu a cynicky prekonáva vzťah, ktorému by mohol podľahnúť. Vynikajúci režijný debut Johna Hustona a filmový prepis detektívneho príbehu klasika americkej drsnej školy Dashiella Hammetta. S Bogartovým Samom Spadom prichádza na filmové plátno antihrdina a tzv. Film noir, zobrazujúci korupcii, zradu, sklamanie, cynizmus a dezilúziu. Maximálne rešpektuje Hammettovu predlohu a získava nomináciu na Oscara za najlepší film roku 1941.


"... Skvělej noirovej film a jedinečnej Humprey Bogard. Ten chlap se pro tenhle žánr narodil. ... " Compadre na www.csfd.cz

Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

Nova Cinema * 20,00 * scifi TEMNÝ RYTIER
CS film * 20,00 * dráma SPALOVAČ MRTVOL
Prima COOL * 20,00 * akčný PRAVDIVÉ LŽI
ČT2 * 20,00 * western JOHNNY GUITAR
ČT2 * 21,55 * krimi COTTON CLUB




Krásny večer!

pridajte sa k nám : TV TIPY NA FACEBOOKU

Žádné komentáře:

Okomentovat