Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

13.9.2019 * Dvojka * 22,05 * V lúčoch slnka

Dvojka - 22,05


Réžia: Vitalij Manskij
Predloha: -
Scenár: Vitalij Manskij
Hudba : Karlis Auzans
Hrajú: Lee Zin-Mi

Severokórejská dievčina Zin-mi sa pripravuje na oslavy výročia najvyššieho vodcu Kim Čong-ila. Uznávaný ruský dokumentarista Vitalij Mansky dostáva povolenie sledovať celú jej rodinu. Je mu však umožnené filmovať iba podľa starostlivo pripraveného scenára, aby nič nenarušilo obrázok života spokojného ľudu. Napriek tomu je snímok úplným opakom propagandy. Dokumentaristi totiž nechali bežať kameru aj vo chvíľach, keď sú scény vopred aranžované severokórejskými „režisérmi". Alebo ju namierili na usvedčujúce detaily, ktoré majstrom manipulácie unikli. Zábery, ktoré nemali nikdy vzniknúť, šikovne vložili do príbehu o zdanlivo šťastnom živote v novodobej potemkinovskej dedine. Film V lúčoch slnka portrétuje Severnú Kóreu asi jediným možným spôsobom – ako nezámernú situačnú tragikomédiu.


V luchakh solntsa (2015)

"... Je zvláštne, že sa filmárom podaril husársky kúsok a prepašovali z krajiny takýto film o filme bez toho, aby ich zatkli a poslali do väzenia za rozvracanie štátu.  ..." autogram na www.csfd.cz

Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

Cinemax * 20,00 * vojnový DUNKIRK
Barrandov * 23,15 * thriller TÍ DRUHÍ
Film Europe * 23,40 * dráma ŽIVOT ADÉLE
Nova Cinema * 23,45 * thriller SEDEM
Krásny večer!

pridajte sa k nám : TV TIPY NA FACEBOOKU

Žádné komentáře:

Okomentovat