Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

17.12.2019 * ČT2 * 20,00 * Apartmán v hoteli Plaza

ČT2 - 20,00


Réžia: Arthur Hiller
Predloha: -
Scenár: Neil Simon
Hudba : Maurice Jarre
Hrajú: Walter Matthau, Maureen Stapleton, Barbara Harris, Lee Grant


Walter Matthau v hlavnej úlohe amerického filmu podľa rovnomennej divadelnej komédie Neila Simona. Veľkú príležitosť predviesť svoje herecké umenie dokonca v trojrole poskytuje známemu Walterovi Matthauovi film, zložený z troch poviedok. Jeho Roy Hubley je hrdinom láskavo horkej prvej epizódy o záletnom manželovi. Toho manželka pozve v deň výročia ich svadby do hotelového apartmánu, kde v mladosti prežili svoje medové týždne, aby tak oživila upadajúci manželský vzťah. V druhom príbehu potom večný zvodca a hollywoodsky producent Jesse Kiplinger láka do postele dávnu známu, aby nejako vyplnil svoj voľný čas. A v záverečnej časti sa starnúci otec Sam Nash pokúša prehovoriť dcéru, ktorá prepadla panike a uzavrela sa pred svadbou do kúpeľne, aby si všetko rozmyslela. Všetky poviedky majú spoločné jedno miesto, apartmán číslo 719 v hoteli Plaza na Piatej avenue v New Yorku. Film podľa úspešnej divadelnej hry Neila Simona natočil hollywoodsky režisér Arthur Hiller.


Walter Matthau and Maureen Stapleton in Plaza Suite (1971)

"... Herecký koncert Waltera Matthaua v různých povídkách o různých typech mužů, kteří mají společného vlastně jen jedno: Apartmá v hotelu Plaza. To můžu!!! ..." Tosim na www.csfd.cz

Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

CS film * 20,00 * dráma OBCHOD NA KORZE
Film Europe * 20,15 * dráma NÁSLEDKY LÁSKY
Plus * 20,25 * dráma PÍ A JEHO ŽIVOT
Cinemax2 * 20,30 * dráma DOBRÝ WILL HUNTING
ČT2 * 22,00 * krimi HEROÍN
HBO * 22,10 * krimi PULP FICTION
ČT art * 22,15 * dráma LOLITA
Dvojka * 22,20 * dráma TESS
Krásny večer!


pridajte sa k nám : TV TIPY NA FACEBOOKU

Žádné komentáře:

Okomentovat