Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

3.12.2019 * ČT art * 21,55 * Mladí muži za pultom

ČT art - 21,55

Réžia: Kevin Smith
Predloha: -
Scenár: Kevin Smith
Hudba : -
Hrajú: Brian O'Halloran, Jeff Anderson, Marilyn Ghigliotti, Lisa Spoonauer, Jason Mewes

Ak vás obslúžia, ešte to neznamená, že vás majú radi. Americký režisér Kevin Smith (nar. 1970) patrí medzi najvýraznejšie postavy súčasného nezávislého filmu. Preslávil sa tzv. Newjerseyskou trilógiou, ktorej prvou časťou je práve jeho debut Mladí muži za pultom (ďalšími sú Flákači a Hľadám Amy). Čiernobielo natočený príbeh jedného dňa v živote predavača Danteho (Brian O'Halloran) a jeho kamaráta z náprotivnej videopožičovne Randala (Jeff Anderson) je v podstate záznamom ich prerušovaného dialógu na najrozličnejšie témy, od sexuálnych vzťahov cez obľúbené filmy až po najrôznejšie druhy bizarných zákazníkov, s ktorými sa stretávajú. K bezprostrednosti snímky prispievajú herecké výkony napospol nezávislých predstaviteľov aj zrnitý obraz (vzniknutý prekopírovaním z 16mm negatívu). Vo filme sa tiež objavuje dvojica postáv, ktorá prechádza celých Smithovým dielom - neuveriteľne nevychovaný drogový dealer Jay (Jason Mewes) a jeho kamarát Mlčenlivej Bob (hrá ho sám režisér). Film vznikal s minimálnym rozpočtom - údajne viac než vlastné výrobné náklady (22 000 dolárov) predstavovali práva na použitú hudbu (27 000 dolárov), čo je v súčasnej kinematografii (i nezávislej) neobvyklá rarita. Mladí muži za pultom získali množstvo festivalových vavrínov, oi. Cenu divákov na MFF v Deauville a tri nominácie na Independent Spirit Award (najvyššie americké ocenenie nezávislého filmu) - za herecký debut (Jeff Anderson), prvý scenár (Kevin Smith) a prvý film ( Scott Mosier, K. Smith)

Kevin Smith and John Henry Westhead in Clerks (1994)


"... Nejlepší debut všech dob! Dokonale vypointované scény, kultovní hlášky, Jay a Tichý Bob a jeden neskutečně blbej den v životě dvou prodavačů. Tohle není film, tohle je život!     ..." Mr.Hlad na www.csfd.cz

Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

Barrandov * 23,05 * horor TÍ DRUHÍ
ČT2 * 23,05 * komédia FAUNOVO VELMI POZDNÍ ODPOLEDNE
Krásny večer!

pridajte sa k nám : TV TIPY NA FACEBOOKU

Žádné komentáře:

Okomentovat