Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

22.12.2019 * AMC * 20,10 * Svet podľa Prota

AMC - 20,10


Réžia: Iain Softley
Predloha: Gene Brewer
Scenár: Charles Leavitt
Hudba : Edward Shearmur
Hrajú: Kevin Spacey, Jeff Bridges, Mary McCormack, Alfre Woodard


Na stanici jedného veľkomesta sa objavuje muž, ktorý sa pripletie ku krádeži. Bezdomovec ale dosvedčí, že nekradol on. Polícia má napriek tomu mnoho otázok, na ktoré tento "cudzinec" odpovedá čudne, a tak ho prevezie na psychiatrickú kliniku. Istý prepracovaný doktor sa pustí do stanovenia "cudzincovej" diagnózy. Prípad sa mu zdá nadmieru zaujímavý. Cudzinec tvrdí, že je z planéty K-PAX a že je na Zemi len na návšteve. Vykazuje nevídanú inteligenciu a znalosti v oblasti fyziky a astronómie. Má abnormálne vyvinutý zrak na videnie v šere. Navyše veľmi pozitívne pôsobí na svojich spolupacientov. Doktorovi to napriek tomu nedá a nechce sa zmieriť s tým, že "cudzinec" menom Prot je proste mimozemšťan. Podrobí Prota hypnóze a na jej základe sa dozvie pravdu.





"... Fikcia ? Psychická narušenosť ? Skutočnosť ? Aká je medzi nimi len jemnučká hranica. Skôr tú hranicu tvoria pocity a sympatie..... Nádherná snímka, v ktorej kraľuje Kevin Spacey za silného prispenia výborného scenára a pevnej ruky Iaina Softleyho. Jeff Bridges, ten nevýrazný herec popri ňom len zákonite rastie a podáva jeden zo svojich vrcholov....    ... " ripo na www.csfd.cz

Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

CS film * 20,00 * dráma VŠICHNI DOBŘÍ RODÁCI
ČT2 * 20,00 * krimi SMRŤ NA NÍLE
HBO * 20,00 * scifi AVENGERS: ENDGAME
ČT1 * 21,40 * komédia NA SAMOTĚ U LESA
AMC * 22,00 * akčný KILL BILL 2
Cinemax * 22,00 * komédia NA HROMNICE
Nova * 22,15 * dráma SULLY
Prima * 22,45 * thriller SPOJENCI

Svět podle Prota / Na světelném paprsku

Krásny večer!

pridajte sa k nám : TV TIPY NA FACEBOOKU

Žádné komentáře:

Okomentovat