Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

16.3.2020 * Dvojka * 22,00 * V sobotu večer, v nedeľu ráno

Dvojka - 22,00

Réžia: Karel Reisz
Predloha: Alan Sillitoe
Scenár: Alan Sillitoe
Hudba : John Dankworth
Hrajú: Albert Finney, Shirley Anne Field, Rachel Roberts, Peter Sallis, Colin Blakely

Hrdinom adaptácie rovnomenného románu Alana Sillitoea je ďalší z radu mladých rozhnevaných mužov, ktorých v povojnovom Anglicku nečakalo nič lepšieho ako ťažká robota, alkohol a smrť. Arthur Seaton celý týždeň tvrdo pracuje v nottinghamskej továrni, aby si v sobotu večer užíval. Jeho heslom je: "Chcem sa zabávať, zbytok je len obyčajná propaganda". V mene svojej životnej filozofie každý týždeň zo soboty na nedeľu leje do seba jednu pintu piva za druhou a zabáva sa s dievčatami. Začne si milostnú aféru so staršou Brendou, hoci je vydatá za jeho kolegu z továrne. Ani to mu však nebráni, aby sa zaujímal o iné ženy. Keď stretne mladú naivnú Doreen, bez problémov ju zvedie. Brenda mu však oznámi, že čaká jeho dieťa. Dokáže ľahkovážny a hrubý Alan zaujať postoj k vlastnému životu, alebo sa bude naďalej každý týždeň zo soboty na nedeľu ukrývať vo svojom dočasnom útočisku a dúfať, že pondelok mu už nikdy neprinesie nenávidené vytriezvenie?

Albert Finney and Shirley Anne Field in Saturday Night and Sunday Morning (1960)

"... Takový střízlivý britský Divoch a Rebel bez příčiny zakotvený v dělnické sociální realitě, včetně toho, že mladý bouřlivák je sympatizantem komunistické strany. ... " raroh na www.csfd.cz

Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

CS film * 20,00 * komédia  CESTA DO HLUBIN ŠTUDÁKOVY DUŠE
Cinemax2 * 20,30 * komédia VÝMENA
ČT2 * 22,10 * muzikál BLUES BROTHERS
Filmbox * 22,10 * dráma OSTŘE SLEDOVANÉ VLAKY


V sobotu večer, v neděli ráno

Krásny večer!

pridajte sa k nám : TV TIPY NA FACEBOOKU

Žádné komentáře:

Okomentovat