Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

2.3.2020 * Jednotka * 20,30 * Ostrým nožom

Jednotka - 20,30

Réžia: Teodor Kuhn
Predloha:
Scenár: Jakub Medvecký, Teodor Kuhn
Hudba : Michal Novinski
Hrajú: Roman Luknár, Ela Lehotská, Dávid Hartl, Marián Mitaš, Jana Oľhová, Táňa Radeva, Miroslav Krobot

Dráma zo súčasnosti je inšpirovaná dosiaľ nevyšetrenou vraždou študenta Daniela Tupého a ide o celovečerný režijný debut. Po útoku neonacistov zostáva na zemi ležať dobodaný mŕtvy mladý chlapec. Napriek tomu, že polícia koná a páchatelia sú dolapení, na prekvapenie všetkých sú po čase z rozhodnutia súdu prepustení z väzby na slobodu. Na jednej strane ostáva zúfalá rodina bez akejkoľvek šance na spravodlivosť a na druhej vinníci bez trestu. Iniciatívu berie do svojich rúk zlomený otec mladíka, ktorý sa rozhodne so všetkými bojovať. S políciou, ktorá postupom času stráca o prípad záujem, so skorumpovanými súdmi aj s mafiou ťahajúcou za nitky kdesi v pozadí. Otca prenasledujú výčitky, rodina sa mu rozpadá. O to úpornejšie sa snaží zasahovať do vyšetrovania. Dokáže v tomto nerovnom boji uspieť a odpustiť nakoniec aj sám sebe?

Roman Luknár in Ostrým nozom (2019)

"... Kvalitne natocena drama z nasho prostredia. Uderne, posobive, realisticke, smutne, mrazive...    ... " petokucho na www.csfd.cz

Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

Cinemax2 * 20,30 * komédia RAŇAJKY U TIFFANYHO
ČT2 * 21,45 * dráma NEZNESITEĽNÁ ĽAHKOSŤ BYTIA
Krásny večer!

pridajte sa k nám : TV TIPY NA FACEBOOKU

Žádné komentáře:

Okomentovat