Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

12.8.2015 * ČT 2 * 21,55 * SERPICO


SERPICO

(1973)
ČT 2 - 21,55

RÉŽIA: Sidney Lumet
PREDLOHA: Peter Maas
SCENÁR: Waldo Salt
HUDBA : Mikis Theodorakis
HRAJÚ: Al Pacino, John Randolph, Biff McGuire, Jack Kehoe, Barbara Eda-Young, Cornelia Sharpe, Tony Roberts, Norman Ornellas, James Tolkan, Alan North, M. Emmet Walsh, F. Murray Abraham

Najväčšie nebezpečenstvo pre newyorských ochrancov zákona - nepodplatiteľný policajt. Al Pacino v titulnej úlohe klasického amerického filmu. Kriminálna dráma Serpico vznikla podľa rovnomennej knižky newyorského novinára Petera Maasa, ktorý v nej vykreslil skutočné osudy policajta Franka Serpico, ktorý bol dlhoročným členom newyorského policajného zboru a v roku 1971 svedčil v rozsiahlom prípade korupcie proti svojim kolegom.Policajný dôstojník Serpico, ktorý neváha ani na okamih a postaví sa vlastným druhom, aj keď veľmi dobre vie, že bude terčom ich pomsty, patrí k najlepším Pacinovým hereckým kreáciám (znamenal pre neho druhú v dlhej rade ôsmich oscarových nominácií). Lumet vo filme využil viac ako stovku newyorských lokácií a ukázal s výnimkou Staten Island prakticky všetky newyorské mestské časti. Kladný divácky ohlas filmu mal za následok vznik rovnomenného televízneho seriálu (1976-77), na ktorom sa však nikto z pôvodných tvorcov nepodieľal.

"... Brilantní krimi s ústředním hereckým výkonem Mistra Pacina... ... " LiVentura na www.csfd.cz





Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

CS FILM * 20,00 * komédia NEZLOBTE DĚDEČKA
FILM+ * 20,15 * komédia HYSTÉRIA
AMC * 22,15 * thriller OBLEČENÝ NA ZABÍJANIE
HBO COMEDY * 22,35 * komédia KISS KISS BANG BANG

Krásny večer!

pridajte sa k nám : TV TIPY NA FACEBOOKU

Žádné komentáře:

Okomentovat