Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

1.8.2015 * ČT 2 * 21,35 * TRAINSPOTTING


TRAINSPOTTING

(1996)
ČT 2 - 21,35

RÉŽIA: Danny Boyle
PREDLOHA: Irvine Welsh
SCENÁR: John Hodge
HUDBA-
HRAJÚ: Ewan McGregor, Ewen Bremner, Jonny Lee Miller, Kevin McKidd, Robert Carlyle

Preslávený, kultový, vtipný aj tragický zároveň a miestami tiež ľahko nechutný film o drogách z dielne Dannyho Boyla. Jeden vôbec z najpresvedčivejších v danom žánri. Líči bez obalu všedné životy edinburgských feťákov a ukrýva v sebe nielen nevyhnutné posolstvo, ale predovšetkým poučenie pre ďalšie drogychtivé generácie. Ústrednou postavou je (rovnako ako v tiež slávnej knihe Irvina Welshea ktorej adaptáciou snímka je) asociálny mladík menom Mark Renton, ktorý nechodí do školy, ba ani do práce - poväčšinu času sa stará len o to svoje. Totiž dennú dávku heroínu. Podobný osud majú tiež jeho ,, takzvaní kamoši '- Spud (tak trochu roztržitý, ale úprimný trkvas, čo má záľubu v drogách ako každý iný), Sickboy (pomerne sofistikovaný fanúšik Jamesa Bonda - s dušou obchodníka) a konečne výnimka potvrdzujúca pravidlo - Mr. Francis Babgie (mäsiar, ktorého jedinou záľubou je rezať ľudí, nie drogy). Film v podstate líči jediné - cestu Marka Renona z pekla feťákov naspäť hore, medzi tzv. "normálnych ľudí". Jeho "cesta von" je sprevádzaná rôznymi bizarnými historkami a glosami, aby nakoniec došiel k nevyhnutnému zisteniu, že ak chce prestať brať drogy, nájsť si prácu a byť "rovnaký ako vy", musí sa nutne zbaviť svojich tzv. kamošov a skúsiť šťastie inde a inak ... Otázka však znie: Je toto ten život, čo si chce vybrať, aby ho urobil šťastným a spokojným človekom? Alebo je to iná, spoločensky prijateľnejšie cesta do pekiel?

"... Vynikající a prakticky nezapomenutelný snímek s řadou vynikajících hlášek a nápáditou atmosférou! Ewan McGregor, ale především Robert Carlyle jsou skvělí! ..." movie Roy na www.csfd.cz





Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

CINEMAX * 20,15 * scifi GALAXY QUEST
KINO BARRANDOV * 20,15 * dráma DOBRÝ WILL HUNTING
NOVA * 20,20 * fantasy HARRY POTTER A FÉNIXOV RÁD
DVOJKA * 21,30 * dráma BARNEYHO ŽENY
HBO * 21,45 * scifi NA HRANE ZAJTRAJŠKA
NOVA CINEMA * 21,50 * dráma OBETE VOJNY
JOJ CINEMA * 22,25 * komédia LÁSKA NA KARI
PRIMA * 22,45 * scifi AKTY X - FILM
HBO * 23,35 * dráma ZULU
FILM EUROPA * 23,45 * dráma ŽENA OD SUSEDOV
HOROR FILM * 00,00 * horor REC


http://knihyvasneuhryznu.blogspot.sk/2009/09/irvine-welsh-trainspotting.html


Krásny večer!

pridajte sa k nám : TV TIPY NA FACEBOOKU

Žádné komentáře:

Okomentovat